10 класів енергоефективності холодильника та іншої побутової техніки

  1. Класи енергоспоживання: які вони?
  2. Класи енергоспоживання пральної машини
  3. Класи енергоефективності морозильної камери
  4. енерговитрати кондиціонера
  5. енергоспоживання холодильника

Оплачуючи рахунки за електроенергію, людина наочно бачить, як споживають її домашні прилади. Однак дізнатися приблизні майбутні витрати на електрику можна і до покупки наприклад, холодильника . А все тому, що класи енергоефективності, які можна знайти на упаковці або на самому агрегаті, показують рівень поглинаються ресурсів.

Градація споживчих властивостей товару складається з 10 ступенів і показує як самі економні варіанти (від А до А +++), так і найбільш затратні (G). Як розібратися, скільки споживають домашні прилади, розповідає стаття.

Цікаво дізнатись: ТОП-10 кращих кондиціонерів для дому та офісу.

Класи енергоспоживання: які вони?

Отже, будь-який електроприлад має на упаковці кольорову наклейку, що інформує про ступінь поглинання ним енергії. Подібна маркування була уніфікована Європейським Союзом і має однакове значення по всьому світу.

Варто розглянути кожну характеристику детальніше:

клас

Що означає Споживання електрики від усередненого показника витрат електроенергії приладом (%) А +++ А ++ Найекономічніший показник споживання енергії найвищий рівень збереження електроенергії - на 45% і більш ефективні А + А В Показник енергоефективності трохи нижче попереднього класу середній індекс енергетичної ефективності коливається від 55 до 75%; З Досить економний показник індекс коливається від 75 до 95% енергоспоживання D Середній показник енергозбереження міра проміжного значення розташована від 95 до 110% Е, F і G Прилади найменш економного типу зустрічаються рідко через велику енерговитратності

Такі класи енергозбереження, як E, F, G, через марнотратства електроенергії рідко зустрічаються серед характеристик сучасних приладів. Зате клас А має кілька удосконалених підвидів: А +, А ++ і т.д .: чим більше плюсів, тим більше економія. При виборі девайса з таким маркуванням вийде заощадити сімейний бюджет в майбутньому.

Класи енергоспоживання пральної машини

Від потужності пристрою і обсягу барабана залежить, скільки електроенергії витрачається пральною машинкою. Наприклад, А ++, як у приладу Gorenje W 72Y2 / R , Говорить про високий ступінь економії енергії в будинку.
Чим більше білизни можна помістити в пральну машину, тим вище показник витрат електроенергії. У сучасних приладах враховані витрати не тільки під час роботи, а також в режимі очікування і вимкненому стані зі штекером в розетці.

Наклейка, що демонструє класи енерговитратності для пральних машин, несе в собі таку інформацію:

  1. Марку і модель продукції;
  2. Клас енергоефективності;
  3. Рівень шуму;
  4. Обсяг барабана;
  5. Усереднений показник споживання світла за рік;
  6. Усереднений літраж води за рік.

Подібні рекомендації допомагають вибрати найбільш вигідний варіант за ціною і ефективності.

Корисно дізнатися: Інструкція до пральної машини: 7 секретів ефективного використання техніки.

Класи енергоефективності морозильної камери

На енергетичну ефективність морозилки впливає:

  • потужність приладу;
  • обсяг девайса;
  • функціональні можливості.

Такі пристрої, як Beko RFNK290E23S , Оснащені системою «No Frost», поглинають світло більше, ніж моделі з крапельним варіантом розморожування, на кшталт Electrolux EUT1106AW2 . Зате агрегати «No Frost» в принципі не вимагають розморожування.

Витрата енергетичних ресурсів збільшується в співвідношенні з розміром морозяться приладу.

Витрата енергетичних ресурсів збільшується в співвідношенні з розміром морозяться приладу

Вибираючи морозильну камеру класу А, варто звернути увагу на те, що коштує вона дорожче, але в експлуатації обходиться дешевше. Клас А на 50-80% економічніше, ніж інші класи розглянутого товару.

Корисна інформація: ТОП-10 морозильних камер сучасності. Огляд.

енерговитрати кондиціонера

Виробники кондиціонерів з кожним роком удосконалюють свою продукцію, роблячи її більш компактною, надійної і енергоефективною. Тому знайти ідеальну для покупця техніку можна, знаючи про технічні нюанси товарів.

При виборі економічного устрою варто звернути увагу на:

  • встановлений вид охолодження (повітряний, водяний);
  • варіанти режимів роботи;
  • систему (спліт-і мультиспліт).

Від запропонованих характеристик залежить рентабельність покупки пристрою і рівень витрат на електрику в будинку.

Також існує показник EER, який демонструє ефективність роботи пристрою з урахуванням сили охолодження і споживаної електрики. Високий EER свідчить про хороші показники економії енергоресурсів пристроєм.

Високий EER свідчить про хороші показники економії енергоресурсів пристроєм

Крім того, з 2013 року Європейський Союз запровадив нові стандарти енергетичної ефективності для кондиціонера - SEER и SCOP.

  • SCOP (Season Coefficient of Performance) - показник для режиму роботи в холодну пору, за допомогою якого обчислюють витрати на електроенергію, спрямовані на нагрівання повітря.
  • SEER (Season Energy Efficiency Ratio) - параметр для обчислення кількості зусиль, спрямованих на охолодження приміщення в теплий період.

Орієнтуючись на них, можна порівнювати характеристики приладів, виходячи з сезонних змін погоди.

Цікаво прочитати: ТОП-10 кращих кондиціонерів Cooper & Hunter.

енергоспоживання холодильника

Холодильник часто є найпотужнішим електроприладом в будинку. Щоб придбати найбільш вигідний прилад, потрібно ретельно підійти до питання енергозаощадження кожного з кандидатів на покупку.

Наприклад, начебто майже однакові А і А +++ відрізняться енергоспоживанням в 2 рази. В умовах тривалої експлуатації і постійне зростання цін на комуналку це суттєвий фактор для вибору більш сучасного класу енергоспоживання холодильника.

Цікава інформація: ТОП-10 виробників холодильників: пропонуємо кращих.

Необхідність знати більше про класи енергоспоживання зростає разом із зростанням цін на електроенергію. Можливість самостійно розібратися, які побутові прилади корисні з точки зору економії, а які потребують перегляду своєї потреби, допомагає впливати ще й на цю сторону сімейного бюджету. До того ж, використання побутової техніки з високим класом енергозбереження - внесок в екологію цілої планети.

Класи енергоспоживання: які вони?
Класи енергоспоживання: які вони?

Новости