5 кроків для організації успішного розпродажу в інтернет-магазині :: Shopolog.ru

  1. 1. Виберіть тип розпродажі
  2. 2. Крос-Селл
  3. 3. Сегментування аудиторії
  4. 4. Залучайте
  5. 5. Як утримати клієнта
  6. Підготуйтеся до продажу

В інтернет-магазині багато часу займає процес підготовки до розпродажу. На які товари надати знижки? Як рекламувати? Ось ряд питань, які постають перед магазином. Проте, розпродажі відіграють величезну роль в залученні покупців.

дослідження Lemonstad показало , Що майже 50% покупців роблять покупки в інтернет-магазинах тільки на розпродажах. Покупці хочуть отримати найвигіднішу ціну перед тим, як витратити гроші на ваші продукти. Тому розпродажі є одним з ефективних способів залучення нових клієнтів.

«Розпродажі можуть значно збільшити ваші доходи. Успішні компанії знають, що розпродажі - один з найефективніших методів не тільки підвищення доходів, а й задоволеності клієнтів », - пише Емілі Вейсберг, менеджер з маркетингу в ThriveHive.

Стратегічний підхід при плануванні розпродажів підвищує результативність акцій. Нижче ви знайдете 5 способів для створення успішних акцій.

1. Виберіть тип розпродажі

Просування акцій має різні види і форми. Зробіть так щоб ваші цілі відповідали потребам покупців.

Почніть з аналізу клієнтів. Історія покупок може показати, які розпродажі були вдалими. Також, соціальні мережі показують інформацію про те, що подобається і не подобається вашим покупцям.

Проаналізуйте дані. І тільки після цього виберіть тип розпродажі:

  • Короткострокова (з обмеженням за часом)
  • Категорійну (на якусь конкретну категорію продуктів)
  • Знижка на "товар-локомотив"
  • Сезонна (спеціальні умови на сезонні продукти)
  • Знижки від обсягу покупки (від суми покупки)
  • Знижки в певні години
  • Знижки для певного сегмента аудиторії
  • Знижки на дрібний опт (наприклад, за упаковку продукції)
  • Знижки по промо матеріалами (флаєри, купони і тд)
  • Знижки по дисконтній картці
  • Подієві акції (присвячені певній події, наприклад, дня народження)
  • Знижки, дедалі менші з кожним днем

Монетейт з'ясували , Що 56% всіх компаній вважають короткочасні розпродажі більш успішними, ніж прості акції. Обмеження в часі створюють для покупця рамки, які спонукають його до негайної дії.

Думаєте про безкоштовні пропозиції? Віце президент PaySimple Ліза Хефнер пояснює силу безкоштовних подарунків:

«Усі люблять те, за що не потрібно платити. Будь це безкоштовний подарунок, безкоштовне поповнення або безкоштовне обслуговування. Одне з найпотужніших пропозицій для інтернет-магазину є безкоштовна доставка. Про це свідчать дані численних досліджень, в яких цей фактор називають найважливішим при ухваленні рішення про покупку ».

Подумайте, які акції будуть найкращими для ваших покупців. Перш ніж рухатися далі, детально вивчіть свої дані.

Що можна зробити:

  1. Вивчити дані покупок (що працювало найкраще, що не працював, що користується великим попитом).
  2. Виберіть тип акції.

2. Крос-Селл

Кожна рекламна акція не повинна складатися з усіх продуктів магазину. Робіть пропозиції додаткових товарів або послуг.

Крос-селл - ще одна можливість забезпечити вигоду для ваших клієнтів. Покупці люблять комфорт, і вони хочуть здійснювати всі покупки в одному місці. Це позбавляє від надокучливого вивчення інших магазинів.

Зробіть акції з продуктами, які доповнюють один одного. Дайте покупцям можливість купувати в вашому магазині все, що їм потрібно.

«Досвідчені маркетологи використовують цю концепцію щоб збільшити продажі за допомогою товарів, які доповнюють інші. Крос-Селл можуть мати різні форми. Розуміння мотивації ваших покупців допоможе вибрати найкращий підхід », - говорить Сара Гутер, інвестор BusinessBee.

Наприклад, якщо ваша компанія продає мобільні телефони, ви можете зробити акцію на аксесуари до них (навушники, чохли або кабелі для зарядки).

Дослідження показали, що крос-Селл набагато ефективніші, на сторінках оплати, ніж на сторінках з продуктом. Додайте зображення рекламних продуктів на сторінці кошика, як це робить Under Armour .

Ще один приклад крос-Селла, коли додатковий продукт з'являється відразу після того, як покупець додає товар в корзину.

Цей вид продажів допомагає принести більше прибутку. Наприклад, Амазон отримує до 35% виручки від крос-Селла.

Що можна зробити:

  1. Складіть список крос-Селла до товарів розпродажі.
  2. Подумайте про те, які способи крос-Селла ви можете впровадити в своєму бізнесі. Більше прикладів крос-Селла ви можете подивитися в цій статті .

3. Сегментування аудиторії

Сегментування - не нова метод для інтернет-маркетингу. Тим не менш, багато про нього забувають.

Сегментування аудиторії дозволить вашому бізнесу пропонувати потрібні акції правильним особам. Точніше пропозиція говорить про те, що ви добре знаєте потреби свого покупця. Успішне просування акції полягає в тому, щоб знайти баланс між сегментированием аудиторії, часом пропозиції та установки ідеальної ціни.

Вивчіть свої дані для правильного сегментування. Перегляньте географічне розташування, купівельні звички, рівень доходів і поведінку покупців.

Наприклад, квест-рум зрозумів, що одним із сегментів є студенти. Після цього вони зробили таргінг оголошення зі спеціальною пропозицією для студентів в будні.

Створюйте спеціальні пропозиції для різних сегментів.

дослідження показують , Що 51% маркетологів вважають обмін даними всередині організації важливим завданням. Уникайте обмежень, які будуть перешкоджати сегментації вашої бази.

Створіть відкритий діалог між підрозділами, щоб зібрати всю інформацію про своїх покупців. Чим більше інформації, тим краще буде розуміння покупців. Створіть портрети ідеальних клієнтів вашого бізнесу.

Визначте, кому необхідно знати про наступної акції. Сегментування - це перевага вашої компанії.

Що можна зробити:

1 Визначте ключові сегменти ваших клієнтів. Для цього використовуйте аналітику.

2 Складіть різні пропозиції для кожного сегмента.

4. Залучайте

Розкажіть покупцеві про розпродаж. Використовуйте для цього розсилку по електронній пошті, або рекламу на сайтах.

Користувачі Фейсбуку і Вконтакте витрачають близько 50 хвилин в день на читання своєї стрічки. Використовуйте соціальні мережі, щоб залучити і зацікавити користувачів. Або співпрацюйте з лідерами думок, щоб більше людей дізналися про вашу подію.

Призначений для користувача контент - ще один спосіб зацікавити покупців. Люди показують, що користуються вашими продуктами.

Це важливо продемонструвати тим, хто ще сумнівається перед покупкою.

наприклад, SNACK BOOM робив фотографії покупців при отриманні замовлення. Після фотографії викладали в Instagram. Через деякий час користувачі самі стали фотографувати себе і публікувати контент у власних акаунтах зі згадуванням магазину. Таким чином вони отримали додаткові потік відвідувачів від знайомих клієнтів.

«Створені користувачами фотографії, є відмінним способом для отримання соціального схвалення. Потенційні покупці бачать, що ваші продукти регулярно набувають такі ж люди, як і вони. Внаслідок, вони будуть відчувати себе більш впевнено », - каже Ден Ванг, контент-менеджер Shopify.

Target процитував в твіттері пост своїх покупців, які зробили смішне відео в їхньому магазині. Закликайте покупців ділитися контентом. Наприклад, розпакуванням продукції.

Тримайте їх у курсі майбутніх акцій з допомогою email-розсилки. У листах повинні бути вказані всі переваги акції і вигоди ключових товарів. Покупці повинні розуміти користь від придбання. Також важливо використовувати чіткий заклик до дії. Наприклад, "Купити зі знижкою 30%».

«Коли мова заходить про створення пропозиції по електронній пошті, найважливіше - що виділяється кнопка із закликом до дії. Вона є важливою, тому що допомагає підштовхнути читача до наступного кроку », - стверджує Аарон Бишелье, директор в Campaign Monitor.

Розповідайте всюди про своїх розпродажах! Зробіть так, щоб покупці були зацікавлені в участі!

Що можна зробити:

  1. Розповсюдьте інформацію про акцію по всім доступним каналам
  2. Фотографуйте покупців при отриманні замовлень
  3. Проведіть конкурс, щоб користувачі стали ділитися інформацією про ваш магазин
  4. запустіть рекламу

5. Як утримати клієнта

Постійні клієнти витрачають в середньому на 67% більше , Ніж під час першої покупки. Подумайте про заохочення клієнтів, щоб їх утримати.

Дайте вашим клієнтам можливість відкрити для себе цінності і культуру бренду. Підпишіть покупців на щотижневу розсилку, або зареєструйте їх в бонусної програмі.

Лояльність клієнтів грунтується на побудові вигідних відносин. Частина клієнтів буде зацікавлена ​​тільки в акції та спеціальні пропозиції.

як стверджує зорна Аллі , Фахівець з маркетингу в М3: "Використання спеціальних акцій може позитивно впливати на лояльність до бренду і конкурентоспроможність. Як показують дослідження, споживачі можуть бути більш лояльними до системи стимулювання збуту, ніж до вибору конкретного бренду."

Щоб не втратити клієнта, магазини повинні ретельно персоналізувати свою стратегію щодо проведення акцій. Щоб залишатися конкурентоспроможними, потрібно фокусуватися на конкретних категоріях товарів.

Замість того, щоб давати знижки всім підряд, компанія Bare Escentuals пропонує акції лише для своїх відданих покупців, яких називають "Інсайдери краси". У прикладі нижче, клієнти можуть отримати три безкоштовних товару з будь-якого замовлення.

У прикладі нижче, клієнти можуть отримати три безкоштовних товару з будь-якого замовлення

Створюйте плани по залученню клієнтів не тільки в рамках просування акцій. Намагайтеся заслужити лояльність покупця.

Підготуйтеся до продажу

Планування розпродажів вимагає не тільки багато часу, але і прийняття рішень. Вам необхідно задовольнити потреби клієнтів для того, щоб збільшити дохід.

Виберіть конкретний стимул, який буде залучати покупців. Використовуйте крос-Селл з товарами, які будуть доповнювати один одного. Думайте над створенням лояльності до вашого магазину.

Також ми підготували спеціальний чек-лист «22 стратегії розвитку інтернет-магазину». Ви можете почати поліпшення свого бізнесу прямо по кроках. Завантажити чек-лист можна безкоштовно по цьому посиланню.

Завантажити чек-лист можна безкоштовно   по цьому посиланню

Автор: Антон Черкасов

Засновник сервісу віджетів KEPLER LEADS

На які товари надати знижки?
Як рекламувати?
Думаєте про безкоштовні пропозиції?

Новости