Як вибрати варильну панель?

  1. Яку варильну панель вибрати?
  2. Види варильних панелей
  3. Вибираємо плиту по параметрам

Давно минули ті часи, коли варильні панелі були невід'ємною частиною газових або електричних плит і йшли в комплекті з духовими шафами. З ростом популярності вбудованої техніки виробники розділили кухонну плиту на два різних пристрої: духову шафу і варильну панель. Про духову шафу ми з вами вже говорили, і ви можете почитати про це категорії «Техніка для кухні». Сьогодні ж ми присвятимо час вибору вручений панелі, яку ще інакше називають робочою поверхнею і варильною поверхнею.

Яку варильну панель вибрати?

Яку варильну панель вибрати

При виборі варильної панелі ми не будемо орієнтуватися на поради дбайливих продавців консультантів, а уважно вивчимо технічні характеристики пристрою, і саме за параметрами і буде здійснюватися наш вибір.

Види варильних панелей

Залежна варильна панель хоч і встановлюється окремо над духовою шафою, має з ним спільне управління. При покупці такого пристрою, зверніть на це увагу, адже використовувати таку плиту без придбання до нього духової шафи ви не зможете.

Незалежна варильна панель оснащена приладами управління, розміщеними на її поверхні. Це дуже зручно, і дозволяє купити до неї духову шафу, який більше доведеться вам до душі. Ви також можете взагалі без нього обійтися.

За типом джерела енергії варильні поверхні діляться на газові, електричні та газоелектрічекіе. Кожен конкретний тип може бути досить продуктивним, все залежить від якості самої конфорки.

Газові варильні панелі дозволяють досить швидко досягати необхідної температури нагрівання, дуже економічні і зручні в експлуатації.

Огляди нових набагато безпечніші, але коштують дорожче газових.

Газоелектричні варильні поверхні мають плюсами описаних ваше типів. Це комбіновані варильні панелі, де є як газові, так і електричні конфорки.

Вибираємо плиту по параметрам

Вибираємо плиту по параметрам

Габарити. Найчастіше плиту набувають до вже готової кухонних меблів, так що перш ніж йти в магазин, слід гарненько заміряти місце, куди ви плануєте її встановлювати. Стандартна ширина вручений панелі варіюється від 60 до 90 см, а глибина - 50-57 см. Якщо на вашій кухні вже встановлена ​​витяжка, врахуйте, що вона повинна бути як мінімум дорівнює по ширині вашої варильної панелі, а краще - на 10-15 см ширше.

Матеріал покриття. Від матеріалу покриття вручений панелі багато в чому залежить зручність і тривалість її експлуатації.

Емаль. Варильні панелі з покриттям з емалі може бути не надто привабливі за зовнішнім виглядом, проте за такими панелями досить просто стежити, вони мають найбільш доступною ціною, чудово витримують навантаження.

Емаль + загартоване скло. Варильні панелі з таким покриттям коштують трохи дорожче, але зате з естетичної точки зору виглядають просто чудово і їх простіше підтримувати в чистоті.

Варильні панелі з таким покриттям коштують трохи дорожче, але зате з естетичної точки зору виглядають просто чудово і їх простіше підтримувати в чистоті

Нержавіюча сталь. Варильні панелі з нержавіючої сталі володіють великим запасом міцності, ніж прилади з емалі, ось тільки вимагають ретельного догляду, використання спеціальних миючих засобів. Важкувато відмивати таку поверхню, на ній дуже помітні розлучення і відбитки пальців.

Важкувато відмивати таку поверхню, на ній дуже помітні розлучення і відбитки пальців

Склокераміка. Дорогі панелі зі склокераміки виглядають неймовірно стильно, швидко нагріваються, охолоджуються і чудово проводять тепло. Плюсом таких варильних панелей є те, що вони підігрівають їжу тільки у вертикальному напрямку, в той час як незадіяна робоча поверхня залишається холодної. Це знижує ризик виникнення опіків.

Кількостей конфорок і їх розміри. Оптимальним варіантом стане панель з чотирма конфорками, двох конфорок майже завжди недостатньо, навіть в тому випадку, якщо ви живете одна. У випадку з електричними варильними панелями, вам доведеться підбирати посуд за розміром конфорок, так що приділіть увагу цим критерієм вибору. Добре, якщо у вручений поверхні є здвоєні і двоконтурні конфорки. Це дозволяє бе праці збільшити площу нагріву конфорок і приготувати велику порцію страви в каструлі значних розмірів.

Тип нагрівального елементу, який використовується в склокерамічною варильною панелі, також має значення. Це може бути стрічковий, спіральний, галогенний або індукційний нагрівальний елемент. Найзручнішим і сучасним є індукційний нагрівальний елемент. Їжа на такий робочої поверхні готується дуже швидко, по швидкості не поступаючись газовим конфоркам, а в чомусь навіть випереджаючи їх. Індукційні моделі оснащуються плавним регулюванням потужності, і в деяких моделях це число сягає 17, що дозволяє плавно регулювати потужність нагріву.

Додаткові функції. Сучасні варильні панелі оснащуються численними додатковими функціями, такими як розпізнавання наявності посуду, захист від дітей, функція залишкового тепла. Функція «захисту від дітей» благополучно блокує всі кнопки, і під час вашої відсутності вашому чаду нічого не загрожує. Функція розпізнавання наявності посуду дозволяє вручений панелі визначати, якщо посуд на плиті, чи ні, в разі її відсутності конфорки відключаються. Функція залишкового тепла вбереже вас від опіків і покаже, які конфорки ще не охололи. Функція PowerBoost дозволяє об'єднати потужність двох конфорок в одній.

Яку варильну панель вибрати?
Яку варильну панель вибрати?

Новости