Яка вода краще

  1. ВОДОПРОВІДНА ВОДА
  2. Фільтр-глечик, НАСАДКИ НА КРАНИ І картриджного (ВУГІЛЬНІ І ПР.) ФІЛЬТРИ ДЛЯ ВОДОПРОВІДНОЇ ВОДИ
  3. Дистильована вода І ФІЛЬТРИ ЗВОРОТНОГО ОСМОСУ
  4. Бутильована ОЧИЩЕННЯ ВОДА
  5. АРТЕЗІАНСЬКА ПРИРОДНА ПИТНА ВОДА
  6. МІНЕРАЛЬНІ ЛІКУВАЛЬНІ І ЛІКУВАЛЬНО-СТОЛОВІ ВОДИ

Навіть невелике зневоднення організму порушує нормальний перебіг хімічних і фізичних процесів і дуже небезпечно. При втраті організмом 12% води настає смерть. Тому необхідно підтримувати в організмі постійний водний баланс і важливо вживати якісну воду.

Давайте розберемося яка вода краще.

Давайте розберемося яка вода краще

ВОДОПРОВІДНА ВОДА

Водопровідна вода береться з ставків, річок і озер, які не захищені від впливів зовнішнього середовища. Поповнюються такі водосховища дощовою водою (яка вбирає в себе практично всі забруднення, присутні в повітрі). При заборі в водопровідну систему міста, така вода фільтрується і піддається хлоруванню. Хлор подразнює слизову оболонку шлунка і кишечника, пригнічує корисну мікрофлору. Щоб позбутися від хлору, воду перед вживанням відстоюють у відкритому посуді не менше години або кип'ятять. При цьому способі випарується тільки вільний хлор, а пов'язаний на молекулярному рівні залишиться в воді. Такі сполуки утворюють дуже небезпечні для людини канцерогени - хлороформ.

НДІ ім А. Н. Сисіна РАМН цитує «накопичується достовірна інформація по епідеміології випадків раку сечового міхура, товстої і прямої кишки, підшлункової залози і головного мозку, пов'язаних з вживанням хлорованої води, що містить хлороформ». Кип'ятіння водопровідної води допомагає позбутися тільки від активного хлору, але не прибирає з води хлороформ. Навпаки, зміст цього канцерогену потроюється при кип'ятінні. І, нарешті, неприємно, що після очищення вода проходить довгий шлях до споживача по зношених трубах, вбираючи в себе назад багато з того, від чого її позбавили під час водопідготовки.

Фільтр-глечик, НАСАДКИ НА КРАНИ І картриджного (ВУГІЛЬНІ І ПР.) ФІЛЬТРИ ДЛЯ ВОДОПРОВІДНОЇ ВОДИ

Побутові фільтри можуть поліпшити стан водопровідної води, але не здатні повністю очистити воду від усіх шкідливих домішок і мікроорганізмів. Вибірково відфільтрувати шкідливі елементи, залишивши при цьому корисні практично неможливо.

У таких фільтрів є один важливий мінус - він не очищає воду від мікробів і бактерій, тому що принцип очищення через фільтруючий картридж здатний прибрати тільки хлор, пестициди і механічні суспензії. Крім цього, основна незручність в застосуванні фільтрів пов'язано зі складністю визначення моменту, коли фільтруючий елемент виробить свій ресурс і його треба замінити.

Ресурс змінних елементів фільтрів глеків приблизно однаковий - в середньому 150-300л води, після вироблення ресурсу, в фільтрі активно розмножуються патогенні мікроорганізми, перетворюючи воду в небезпечну рідину. У картриджного (вугільному) фільтрі принцип той же, якщо не здійснити заміну фільтру, може відбутися скидання забруднень, а це вже загрожує серйозним отруєнням.

На думку професійних експертів в середньому міняти касету слід один раз на місяць, максимум раз на півтора місяця. Насадка на кран гірше фільтра-глечика, так як вода проходить крізь нього практично не затримуючись, а значить і очищення води не відбувається.

Дистильована вода І ФІЛЬТРИ ЗВОРОТНОГО ОСМОСУ

Останнім часом у продажу з'явилися побутові фільтри, засновані на принципі зворотного осмосу, ці фільтри здатні очистити воду практично до дистильованого стану, але разом шкідливими домішками вони видаляють і всі корисні елементи. Як відомо, дистильована вода не придатна для постійного вживання.

Природна вода завжди містить мікро і макроелементи. Науково доведено, що дистильована вода вимиває з кісток і зубів кальцій, здатна розбалансувати роботу організму, і не підходить для щоденного вживання. Так, наприклад, космонавти на МКС, маючи в розпорядженні тільки дистильовану воду, штучно насичують її корисними мінералами для збереження свого здоров'я. Іншого вибору у космонавтів немає.

Останнім часом виробники фільтрів зворотного осмосу стали пропонувати додаткові проточні мінералізатори для конденсування води кальцієм і магнієм, проте як показали дослідження такої води - це скоріше маркетинговий хід, ніж правда. Продавці фільтрів активно діють в інтернеті, переконуючи купувати їх фільтри, показують фокуси з електролізом на дому і, нібито, викривають міфи про фільтри. Вихід один - не вірити "викриттів" і фільтрувати отриману інформацію.

Бутильована ОЧИЩЕННЯ ВОДА

Якщо ви виявите на етикетці бутильованої води слова «очищена вода центрального джерела водопостачання» - то ніяких очікувань в сенсі смаку і користі пов'язувати з нею не варто. На жаль, такою водою забиті всі намети і магазини в нашій країні.

Ця вода, як і більшість інших подібних продуктів на російському ринку, наливається в пляшки прямо з водопроводу. Вся фільтрація зводиться до очищення методом зворотного осмосу, в якому рідина під тиском проходить через особливу полунепроніцаемую мембрану. Після таких «маніпуляцій», вода, за своїми характеристиками і смаковими якостями, стає схожою на дистильовану рідину. Потім таку воду додатково кондиционируют - штучно додають корисні елементи, які відфільтрувати в процесі очищення разом зі шкідливими взвесями.

АРТЕЗІАНСЬКА ПРИРОДНА ПИТНА ВОДА

Артезіанська вода залягає в доантропогенних (не займаних людством) відкладеннях на глибині 100-500 м, утворюючи басейни підземних морів.

Ця вода пролилася на землю дощем сотні, а може й тисячі років тому, потім вона проходила тривалу природну фільтрацію, опускаючись на глибину свого залягання.

Така вода не потребує додаткової очистки, так як вона надійно захищена від зовнішнього забруднення. Артезіанська «жива» вода ідеально підходить для щоденного вживання в сирому вигляді і приготування їжі. Вона має в своєму складі всі необхідні для життя мінерали і мікроелементи. Однак і тут існують деякі нюанси: найкраща природна питна вода добувається на територіях природних заповідників.

Наприклад, природна питна вода "Стелмас" видобувається і виробляється в екологічно чистому районі, з природного джерела, розташованого в Алексинский районі Тульської області, далеко від промислових підприємств з артезіанської свердловини з глибини 135 метрів. На сайті продукту є багато цікавої інформації, можна подивитися де повинен розташовуватися завод і свердловина, чого не повинно бути в околицях свердловини, і як потрібно розливати воду, щоб виробляти продукт найвищої якості. http://www.stelmas.ru/istochnik

МІНЕРАЛЬНІ ЛІКУВАЛЬНІ І ЛІКУВАЛЬНО-СТОЛОВІ ВОДИ

Ці води також видобуваються з джерел глибокого залягання, проте їх мінералізація становить від 2 до 30 г / л. Більшість з них не призначені для щоденного пиття, так як часто містять велику кількість кухонної солі (NaCl) та інших солей, про що зазначено на етикетці.

Наприклад, популярні води Єсентуки-4 містять на 1 літр 1-2 грами хлору і 2-3 грами NaCl в Єсентуках-17 відповідно. Це вже досить багато, якщо порівнювати з європейськими водами, які практично не містять кухонної солі, тому їх не можна пити безсистемно і без перерв.

Теги: здоров'я вода вітаміни шкіра організм імунітет зневоднення раціон напої

Шановні читачі!
Спасибі, що читаєте наш блог! Отримуйте найцікавіші публікації раз на місяць оформивши підписку. Новим читачам пропонуємо спробувати нашу воду безкоштовно, при першому замовленні виберіть 12 пляшок (2 упаковки) мінеральної води BioVita або питної води Stelmas . Оператори зв'яжуться з Вами і уточнять деталі. Тел. 8 (800) 100-15-15

* Акція для Москви, МО, Санкт-Петербурга, ЛВ

Новости