Яку мову вибрати, щоб створити штучний інтелект

  1. Штучний інтелект - трохи історії Наука і технологія створення інтелектуальних машин, особливо написання...

Штучний інтелект - трохи історії

Наука і технологія створення інтелектуальних машин, особливо написання особливо інтелектуальних програм, властивість виконувати творчі, обдумані дії, які вважаються прерогативою людини. Все це і складає поняття - штучний інтелект.

Історія розвитку ІІ починає ще в середині ХХ століття, вже тоді було ізвествно про премущества даного напрямку. Технології в ті часи не були розвинені так, як зараз і вичеслітельная потужність не дозволяла використовувати ІІ у всіх напрямках. Створювалися малі проекти, на кшталт роботів-собачок і тому подібних речей.

На сьогоднішній день вичеслітельная потужність середнього комп'ютера, який є практично у кожної людини дає можливість активного розвитку і використання штучного інтелекту.

Кожен програміст, будь-то початківець або вже з досвідом, хоч раз замислювався про створення своєї програми з використанням ІІ. Це здається дуже складним з першого погляду, адже напревлениях його використання дуже багато і не кожна мова підходить для цього завдання.

Сьогодні ми поговоримо про 4 мовах, які найбільше підходять і найчастіше використовуються для створення програм, які використовують штучний інтелект.

Мови програмування, щоб створити штучний інтелект

LISP

Мова обробки списків, який був створений ще в 1958 і саме він є першим комп'ютерним мовою, який застосовувався для написання ІІ. Мова досить гнучкий розширюваний. У мови є потужна система об'єктно-орієнтованості, що дає можливість перетворювати складні завдання в прості. Здібності мови до швидкого прототіпірованію і макроси роблять його одним з кращих кандидатів для написання штучного інтелекту. Варто згадати, що саме на ньому були створені перші роботи, які могли пересуватися, включати - вимикати світло, а також пересувати предмети.

Java

Java

Дуже популярна мова, який рекомендується до вивчення всім, незалежно від досвіду в програмування. Досить легкий в навчанні, а також є універсальною мовою програмування. За допомогою Java можна писати програми під все ОС і всі вони можуть бути різного ступеня складності. Мова є прозорим, тобто, якщо ви новачок, то у вас не буде проблем з тим, щоб його вивчити. В Інтернеті є сотні уроків, які допоможуть вам у вивченні.

Основні особливості Java:

  1. Легка налагодження;
  2. Хорошу взаємодію з користувачем;
  3. Простота роботи з великими проектами.

Prolog

Інтерактивний символьний мову програмування. Використовується в більшій мірі в проектах, які вимагають логіки. Потужна і гнучка основа мови застосовується для non-чисельного програмування, доведення теорем, обробки природної мови, створення експертних систем і штучного інтелекту в цілому.

Prolog є дікларатівним мовою з формальною логікою. Високий рівень абстракції мови, вбудований механізм пошуку, детермінізму - то, що потрібно розробникам ІІ.

Python

Один з найпопулярніших мов програмування, який використовується у всіх напрямках. Простота, синтаксис, структорірованость і безліч фреймворків роблять цю мову одним з кращих. Python обьединил в собі високоуровненое, а також низкоуровневое програмування.

Python підходить для вивчення новачкам і я рекомендую його, якщо ви ще не вибрали мову програмування для себе.

Сьогодні ми поговорили про те, які мови найбільше підходять для того, щоб створити штучний інтелект і я сподіваюся ви зробите свій вибір.

Якщо вам сподобалася стаття, почитайте інші, вони не менш цікаві. Також ви можете підписатися на оновлення сайту.

Новости