Чому 16 ГБ цілком достатньо для iPhone

Кількість вільної пам'яті на наших пристроях зменшується природним шляхом. барвисті ігри , Якісні відеоролики, завантаження пісень з Apple Music - все це вимагає дискового простору, яке у випадку з базовою версією iPhone, на перший погляд, "не гумова". Однак якщо розібратися в питанні, може виявитися, що 16 Гб дозволяє комфортно працювати, і все завдяки старанням Apple.

барвисті ігри

Апарати з найменшим об'ємом вбудованої пам'яті лідирують в продажах, що не дивно, адже вони пропонуються за найдоступнішою в лінійці ціною. Після того як Apple скасувала 32-гігібайтние версії гаджетів, стало модним скаржитися на «непрогрессивное» купертіновцев, які загрузли в минулому і не хочуть рухатися далі. На ділі «яблучна» корпорація зробила дуже вдалий тактичний хід: за ціною 32-гігабайтного пристрої покупець отримує вдвічі більший обсяг, що стимулює продажі старших моделей і навіть побічно сприяє придбання більшої кількості контенту.

Проте про економних клієнтів Apple не забула, що підтверджується новими сервісами і програмними продуктами компанії. Почнемо з медіатеки iCloud - функції, що дозволяє зберігати фотографії в «хмарному» сховище, залишаючи на самому пристрої зменшені версії. Зрозуміло, вихідний файл завантажується в один дотик.
Проте про економних клієнтів Apple не забула, що підтверджується новими сервісами і програмними продуктами компанії
Інші нововведення стосуються iOS 9, до випуску якої залишилися лічені дні. Розробники передбачили в системі нову функцію App Thinning, яка зменшує розмір додатків за рахунок грамотної оптимізації. Відтепер з App Store завантажуються тільки файли, відповідні моделі пристрою, що значно знижує їх обсяг, особливо з огляду на дедалі ширший модельний ряд iPhone. Крім того, сама «дев'ятка» вимагає набагато менше простору для поновлення: якщо рік тому це було майже п'ять гігабайт, то нова система «попросить» менше півтора.

Але навіть якщо ваш гаджет забитий «під зав'язку», рішення все одно знайдеться: в разі нестачі місця iOS запропонує видалити деякі додатки на час установки. А тепер і найцікавіше - після закінчення останньої система самостійно завантажить вилучені програми, так що весь процес максимально автоматизовано.

Як бачимо, суєта навколо обсягу пам'яті iPhone дещо перебільшена, адже при грамотному використанні сервісів компанії - згадаємо і про iCloud Drive - середньостатистичний користувач навряд чи зіткнеться з незручностями в роботі. Для ентузіастів, як завжди, пропонуються моделі постарше.

За матеріалами The Next Web

Новости