«Газпром нафта» шукає інновації в GenerationS

«Газпром нафта» стала партнером треку Power & Energy федерального стартап-акселератора GenerationS від РВК «Газпром нафта» стала партнером треку Power & Energy федерального стартап-акселератора GenerationS від РВК. Співпраця направлено на пошук інноваційних рішень для створення єдиної платформи блоку логістики, переробки і збуту компанії.

Акселератор GenerationS проводиться РВК з 2013 року. У цьому році «Газпром нафта» стала партнером треку Power & Energy, в якому беруть участь команди стартапів в області енергетики і нафтогазової промисловості.

У 2017 році в трек Power & Energy було прийнято 511 заявок від технологічних підприємців. За підсумками заочного відбору 18 проектів з Москви, Санкт-Петербурга, Казані, Новосибірська, Великого Новгорода, Астрахані, Тюмені, Воронежа, Самари, Ханти-Мансійська та Бреста запрошені в акселеративному програму.

За результатами акселератора кращі проекти отримають можливість апробації своїх інноваційних розробок на базі Центру Цифрових Інновацій (ЦЦІ) «Газпром нафти». ЦЦІ націлений на створення проривних цифрових продуктів (платформних рішень в області інформаційних технологій) нового покоління. Важливе місце в цьому процесі займають розробка інновацій в сфері інтелектуального управління, цифрових двійників, промислового інтернету речей, сучасних шин передачі даних, самообучающихся систем на базі штучного інтелекту і т.д. У пошуках кращих технологій ЦЦІ планує тісну взаємодію з усіма учасниками інноваційної екосистеми, і співпраця з РВК - перший крок на шляху роботи з відкритими інноваціями.

GenerationS - найбільший стартап-акселератор Росії і Східної Європи, федеральна платформа розвитку інструментів корпоративної акселерації. Проводиться РВК з 2013 року. Індустріальними партнерами GenerationS щорічно стають понад 20 російських корпорацій, в інтересах яких проводиться відбір і акселерація стартапів. За підсумками багатоступінчастої експертизи учасники GenerationS отримують широкі можливості для розвитку бізнесу і залучення інвестицій, доступ до ресурсів та інфраструктури партнерів акселератора. У 2016 році на участь у GenerationS подано 4237 заявок з 30 країн світу. Призовий фонд GenerationS 2016 склав 15 млн руб., Загальна вартість призів від партнерів перевищила 100 млн руб.
www.generation-startup.ru

АТ «РВК» - державний фонд фондів, інститут розвитку венчурної галузі Російської Федерації. Основні цілі діяльності АТ «РВК»: стимулювання створення в Росії власної індустрії венчурного інвестування і виконання функцій Проектної офісу Національної технологічної ініціативи (НТІ). Статутний капітал АТ «РВК» становить понад 30 млрд руб. 100% капіталу РВК належить Російської Федерації в особі Федерального агентства з управління державним майном Російської Федерації (Росмайно). Загальна кількість фондів, сформованих АТ «РВК», досягло 26, їх сумарний розмір - 35,5 млрд руб. Частка АТ «РВК» - 22,6 млрд руб. Число схвалених до інвестування фондами РВК інноваційних компаній досягло 218. Сукупний обсяг схвалених до інвестування коштів - 17,9 млрд руб.
www.rvc.ru

«Газпром нафта» - вертикально-інтегрована нафтова компанія, основні види діяльності якої - розвідка і розробка родовищ нафти і газу, нафтопереробка, а також виробництво і збут нафтопродуктів.
У структуру «Газпром нафти» входять понад 70 нафтовидобувних, нафтопереробних і збутових підприємств в Росії, країнах ближнього і далекого зарубіжжя. Компанія демонструє одне з кращих в російській галузі співвідношень видобутку і переробки. За обсягом видобутку і переробки нафти «Газпром нафта» входить до трійки найбільших компаній Росії.
Компанія переробляє близько 70% видобутої нафти, демонструючи краще в галузі співвідношення видобутку і переробки. Продукція «Газпром нафти» експортується більш ніж в 50 країн світу і реалізується на всій території РФ і за кордоном через розгалужену мережу власних збутових підприємств.
У 2017 році компанія сфокусувалася на цифровий трансформації бізнесу і впровадження технологій «Індустрії 4.0». «Для робіт з інноваціями в галузі логістики, переробки і збуту був створений спеціальний, в рамках якого планується об'єднати зусилля стартапів, підприємств-розробників і наукового співтовариства в пошуках рішень, здатних вивести ефективність бізнесу на якісно новий рівень.

Новости