#LoveWins: Альянс баптистів святкує рішення Верховного суду США про рівність шлюбу

Лія Грандсет Девіс (Leah Grundset Davis), фахівець з комунікацій в Альянсі, автор огляду

Альянс баптистів святкує новини з Верховного суду про те, що рівність шлюбу, нарешті, прийшло до Сполучених Штатів. Альянс підтримував рівність шлюбу вже тривалий час, починаючи з заяви в 2004-му році на щорічних зборах в Дейтоні (штат Огайо), в якому говорилося: «Ми заявляємо, що Альянс баптистів підтримує право всіх громадян на повну рівність шлюбу, і заявляємо ще раз, що Альянс створить місця притулку і поновлення для тих, ким церква все ще нехтує ».

Лідер альянсу Майк Кастл (Mike Castle) сказав: «Історична перемога за рівність шлюбу, яка сталася сьогодні, і наша готовність добиватися справедливості дає можливість Альянсу баптистів пропонувати сильне і пророче свідчення християнської віри, де любов завжди перемагає».

«Прогрес для деяких - це не прогрес для всіх», - сказав Джим Обергефелл (Jim Obergefell), головний позивач у справі, за якою сьогодні Верховним судом було винесено рішення, який втратив свого чоловіка, який страждав від бокового аміотрофічного склерозу. Це нагадує світові, що хоча ми і святкуємо цю перемогу, ми також оплакуємо смерті дев'яти і людей в Чарльстоні, які були вбиті лише через колір їх шкіри. Це виклик для всіх нас, щоб перенаправити наші зусилля до справедливості для всіх людей. Чи можемо ми з новими силами боротися за справедливість в міру того, як ми живемо і ділимося любов'ю Бога з усіма людьми.

Заяви пасторів з союзних Альянсу баптистів парафій:

Бен Босвелл (Ben Boswell), Баптистська церква Грінвут Форест в Кері (Штат Північна Кароліна). «Рішення Верховного суду - це радісна кульмінація боротьби за справедливість і рівність шлюбу, яка велася десятиліттями. Це історичний момент для релігійної свободи, так як у ЛГБТ-членів тіла Христового тепер є доступ до тих же прав і привілеїв, якими були наділені різностатеві пари. Один з найбільш надихаючих аспектів в цьому рішенні - це визнання важливого внеску, який зробили одностатеві пари в питання любові і шлюбу ».

Лія Шолль (Lia Scholl), Баптистська церква Уейк Форест в Уїнстон-Сейлемі (Штат Північна Кароліна). «Рішення Верховного суду дає мені надію в двох сенсах. По-перше, воно показує, що невелика, але націлена група людей може змінити закон і культуру. І, що найголовніше, воно показує, що любов перемагає. Завжди ».

Ненсі Петті (Nancy Petty), Баптистська церква Пуллен Меморіал в Ролі (Штат Північна Кароліна). «Настільки багато з нас чекали цього моменту все наше життя. І настільки багато інших з нас мужньо стояли з нами в боротьбі за рівність шлюбу. Більше 25 років наша церква була вірним і неухильним свідком бачення рівності шлюбу. Сьогодні це бачення стало реальністю. Сьогодні ми можемо помолитися з вдячністю: "Нехай прийде Царство Твоє,
Хай буде воля Твоя і на землі, як на небі "».

Стів Хайд (Steve Hyde), Баптистська церква Равенсворт в Аннандейл (Штат Віргінія). «Як часто ми можемо сказати:" Чи була це хороша тиждень для справедливості? "Прапор конфедерації був спущений, мільйонам американців було дозволено звертатися за медичною допомогою, і, тепер, рівність шлюбу закріплено буквою закону. Попереду ще багато роботи, але сьогодні ці слова з Ісаї дзвенять голосно: "Бо Я, Господь, люблю правосуддя!" »

Робін Болен Андерсон (Robin Bolen Anderson), Баптистська церква Коммонвелс в Олександрії (Штат Віргінія). «Сьогодні ми святкуємо, що весільні клятви наших ЛГБТ-сестер і братів тепер з честю визнаються у всіх 50 штатах. І, по мірі того, як ми святкуємо перемогу любові, ми знову говоримо про наш зобов'язанні продовжувати боротися за справедливість, знаючи, що нам треба буде пройти ще довгий шлях перед тим, як все Божі діти будуть прийняті повністю і так само ».

Автор огляду: Лія Грандсет Девіс (Leah Grundset Davis), фахівець з комунікацій в Альянсі
Дата: 26.06.2015
джерело: Alliance of Baptists
Перекладено спеціально для Nuntiare.org

Прим. ред .: Альянс баптистів - це братство баптистських церков і окремих людей в Сполучених штатах. Теологічно і в соціальному відношенні Альянс вважається прогресивним або ліберальним християнським братством. Неіерархічная команда лідерів Альянсу складається з чотирьох осіб і взаємодіє через Інтернет. Всього в альянсі близько 65 тис. Прихожан і 130 парафій.

«Як часто ми можемо сказати:" Чи була це хороша тиждень для справедливості?

Новости