Люстра в вітальню: правила підбору. Поради дизайнера від ТРІО-Інтер'єр

  1. Люстра в інтер'єрі
  2. Модні люстри - дві або одна?

Люстра в вітальню - одна з найвідповідальніших покупок, адже вона кардинально змінює інтер'єр. За якими параметрами її підбирати, яких помилок можна уникнути і як визначитися зі стилем - про це наша стаття.

Для початку варто відзначити, що ставлення до вибору освітлення за останню пару десятиліть суттєво змінилося. Якщо раніше люстру розглядали виключно як світловий прилад, то з розвитком і широким використанням технічного освітлення вона стала в першу чергу декоративним елементом.

Як правило, займатися пошуком відповідного варіанту починають, коли ремонт вже закінчено і замовник бачить готовий інтер'єр. Однак, найбільш нетерплячі відправляються в магазини на стадії дизайн-проекту. Відповідно, основні параметри люстри потрібно знати досить точно.

Отже,

  1. Висота стелі має значення. Відповідно, стельова люстра в вітальню повинна бути плоскою, якщо у вас стандартний стелю в стандартній квартирі - нижче 3 метрів. В іншому випадку вона буде «з'їдати» простір.
  2. Щоб з'ясувати розмір люстри, зробіть просте обчислення (ширина + довжина) х10 = D см
  3. Наприклад, ширина приміщення 5 метрів, довжина 8 метрів, шуканий діаметр - 130 см.

  4. Якщо у вас дуже високі стелі у вітальні (наприклад, 6-7 метрів), одним із завдань підвісного світильника буде гармонізація простору. Зверніть увагу на наступні моделі: Burlesque (Baga) , Atlantis (Terzani) , Тисяча шістсот двадцять дев'ять / CH20 / AB (Paralume Marina) , 20011 (Mariner) .
  5. Ваш зростання також варто враховувати. Якщо в квартирі або будинку проживає декілька чоловік, орієнтуйтеся на зростання самого високого члена сім'ї. Піднімаючи руки вгору, він не повинен зачіпати світильник.

Люстра в вітальню - одна з найвідповідальніших покупок, адже вона кардинально змінює інтер'єр

Люстра в інтер'єрі

стиль італійської люстри повинен відповідати загальній стилістиці простору. Як правило, в шоу-румах представлені три стильових напрямки - класичний, сучасний, ар-деко. Якщо сумніваєтеся, в якому стилі вирішено ваше простір, приходьте з дизайн-проектом або фотографіями в наші салони, консультанти вам допоможуть підібрати відповідні варіанти - як серед зразків, які є в наявності, так і по каталогам.

Важливо! Ви можете також надіслати нам свої фотографії інтер'єру, і отримати пораду професіоналів по телефону або електронній пошті!

Щоб було легше розібратися, ось приклади стельових світильників в сучасному стилі: AIM (Flos) , Castore (Artemide) , O Space (Foscarini) . Як правило, його характеризує лаконічний дизайн, геометричні форми, часто яскраві кольори, матеріали - метал, скло, пластик.

класичні люстри впізнавані: симетричні форми, м'які лінії, акуратні плафони, кришталеві краплі підвісок, витонченість. Кольори - золотистий, сріблястий, бронзовий, матеріал плафонів - скло і кришталь. Для прикладу - Elizabeth (Visual Comfort & co) , Noto / S6 (De Majo) .

Люстри в стилі ар-деко завжди виділяються - химерні форми і лінії, поєднання різноманітних матеріалів, вишуканості і дзвінки одночасно. Для прикладу - Neige (Mangani) , Guenda (Eurolampart) .


Модні люстри - дві або одна?

Зазвичай господарі, плануючи інтер'єр разом з дизайнером, розраховують на одну люстру у вітальні. І дивуються, якщо отримують пропозицію купити дві. Люстра в одній кімнаті дійсно може бути не одна. Все залежить від завдання, яке вирішує приміщення і освітлення.

Найпоширеніший приклад, коли потрібно два світильника - вітальня, поєднана з їдальнею. над обіднім столом може розміститися ще одне джерело світла. Правила ті ж самі - всім тим, хто сидів за столом повинно бути зручно. Навіть найвища людина ні за яких обставин не повинен зачіпати люстру ні головою, ні руками. Ні при посадці за стіл, ні при виході з-за нього. В іншому випадку не уникнути конфузів.

Порада: світло над столом повинен бути теплий - тоді і атмосфера ваших ввечері буде таке ж, і їжа на тарілках буде виглядати набагато привабливіше.

Проілюструємо приклад люстрою Galaxy (Cattelan) . Вона може бути розміщена над столом, якщо ваш інтер'єр вирішений в сучасному стилі.


У нас ви можете підібрати люстру будь-якого дизайну і стилю з 1 000 найменувань!

вибрати люстру


Ще варіант, коли розміщують другу люстру - необхідність зонувати простір. Наприклад, потрібно відокремити камінну зону або зону для бесіди. сучасні Настельні світильники можуть розділяти простір не тільки за рахунок світла, а й фізично - відокремити одну частину кімнати від іншої. Зверніть увагу - String Light (Flos) , Tress (Foscarini) .

Порада: завжди пам'ятайте про гармонію! Не допускайте занадто еклектичних поєднань, ваші люстри повинні поєднуватися один з одним.

Одне із завдань, яку часто вирішує стельова люстра в кімнаті - «збирати простір», бути центром, унікальним арт-об'єктом, який притягує увагу. Якщо ви шукаєте саме такий предмет інтер'єру, вас можуть зацікавити наступні моделі: Cristal (Cattelan) , Copia di Jardin S18 ametista (La Murrina) , Clark (Delightfull) .

Порада: Якщо ви хочете купити унікальну люстру - арт-об'єкт, обов'язково скажіть про це нашим консультантам. У колекціях «ТРІО-інтер'єр» ви знайдете. Пам'ятайте, що цей предмет інтер'єру буде задавати стиль вашого будинку, і проживе з ним довгий період часу, тому вибір повинен бути ретельним.


Ще п'ять важливих порад щодо вибору освітлення в вітальню:

  1. Основне навантаження по висвітленню перекладіть на технічний світло. Його обов'язково повинен розраховувати професіонал.
  2. По можливості вибирайте люстру з регульованою силою світла - так ви створюєте набагато більше можливостей для вашого приміщення.
  3. Якщо у вас натяжні стелі, обов'язково повідомте про це дизайнеру - консультанту, для вас будуть спеціальні пропозиції.
  4. Пам'ятайте, що вибір люстри вплине також на вибір додаткового світла - торшерів , Навісних світильників і т.д. Не обов'язково вибирати їх з однієї колекції, але необхідно дотримати гармонію.
  5. Лампи для люстри підбирайте теплого відтінку - так у вашій вітальні завжди буде доброзичлива і приємна атмосфера.

У салонах ТРІО працюють професійні консультанти з досвідом від 5 до 15 років в сфері інтер'єрного освітлення. Приходьте, ми обов'язково знайдемо оптимальний варіант освітлення в ваш інтер'єр.

Модні люстри - дві або одна?

Новости