Мій огляд Jawbone Up 24

Jawbone Up 24 - кльовий гаджет у вигляді браслета на руку, який зі мною вже два місяці і відстежує всю фізичну активність, а також сон

Jawbone Up 24 - кльовий гаджет у вигляді браслета на руку, який зі мною вже два місяці і відстежує всю фізичну активність, а також сон. Останнім часом, такі гаджети (годинник або браслети) для фіксування активності - новий тренд, багато виробників стали випускати такі пристрої. Ходять чутки, що навіть Apple випустить щось своє (і подгребёт під себе полринка).

Подібні девайси, ефективний засіб, щоб підняти свою дупу від стільця і ​​почати більш активно рухатися. Рух і звичайна ходьба, це найпростіший спосіб поліпшити своє здоров'я, адже постійне сидіння біля комп'ютера ні до чого хорошого в перспективі привести не може (називається гіподинамія).

Jawbone - піонер, це вони три роки тому анонсували і випустили версію свого браслета Up. Перший млинець вийшов грудкою, через кілька місяців браслет став ламатися майже у всіх, також його можна було легко втопити. Незважаючи на невдачу, компанія змогла випустити досить успішний Up 2.0. А поточна модель Up 24, це вже третя версія девайса, найголовніша відмінність від попередніх - бездротова синхронізація через Bluetooth. Раніше, для синхронізації, гаджет потрібно було знімати з руки і встромляти роз'ємом в телефон, передача даних йшла через міні-джек.

Виглядає браслет здорово, навіть трохи футуристично. Його можна носити абсолютно під будь-який одяг. Основа гаджета - ресора сталь, на яку навішуються акумулятор і різні датчики, тому він розтягується в різні боки. Зовнішнє покриття - гіпоалергенних гума з красивою фактурою. На одній стороні ковпачок, під яким захований 2.5-мм міні джек (зараз він тільки для зарядки), а на іншій стороні єдина кнопка.

Якщо натиснути на кнопку, то браслет через індикатор сонечка або місяця покаже поточний режим (сну або неспання). Тривале натискання включає режим сну, лише кілька разів клацнувши можна також включити режим секундоміра і швидкого сну (про нього нижче). Jawbone Up 24 слід носити завжди, навіть коли спиш, знімати його варто тільки для зарядки (раз в тиждень) або коли приймаєш душ або ванну. Пристрій водозащіщённое і не боїться бризок або короткочасного занурення, але виробник не рекомендує в ньому плавати або митися, хоча багато хто так і роблять. Принаймні мити посуд або купати дитину можна спокійно.

Браслет Jawbone Up 24 на руці сидить як влитий, незвично тільки перші 20 хвилин
Браслет Jawbone Up 24 на руці сидить як влитий, незвично тільки перші 20 хвилин. Я перші два дні носив його на правій руці, потім став носити не лівої. На лівій точність виразно краще, правда, там я зазвичай ношу годинник, але в них вчасно села батарейка, тому на лівій руці у мене тепер тільки браслет 🙂

Щодо точності: можу сказати, що він досить точний. Кількість кроків і пройдену відстань в моєму випадку, заміряє з помилкою не більше 10%. Можна ще зробити калібрування, але можливих форм параметрам (зріст, вага і вік) додаток Jawbone сама взяла середню довжину кроку для людей моєї комплекції. Кілька разів я вимірював пройдену відстань через карту і порівнював з показаннями. Все виходило досить точно.

Оскільки браслет носиться на руці, все ж є ряд видів діяльності, які можуть бути сприйняті ним як рух. Саме тому, потрібно носити браслет не на домінантною руці (на лівій, якщо ви правша). Додаток дуже добре визначає, що робота за комп'ютером це не рух, але прибирання будинку, миття посуду, приготування їжі іноді створюють певні "фантомні" пройдені відстані. Це особливо не псує статистику, але я збільшив свій денний план з 10 тис до 12 тис кроків, щоб проходити потрібно кількість кроків напевно.

Зарядки вистачає реально на тиждень. Я заряджаю один раз на вихідних.

Щоб бути здоровим, лікарі рекомендують проходити десять тисяч кроків в день. Так, так, цілих десять тисяч кроків. Спочатку це число здається неймовірним, адже це 7-8 кілометрів в день, але зараз у мене виходить в робочий день виходжувати 12-14 тисяч кроків.

Насправді, досить багато кроків, проходиться нами не на вулиці (на роботі чи вдома), які ми особливо і не помічаємо і не так складно збільшити пройдену відстань в день. Зараз, я на роботу від садка дитину йду пішки (кілометр), часто намагаюся пройти одну станцію метро пішки (2 км) і вийти погуляти після обіду на хвилин сорок (це 3-4 кілометри). Ще допомагає гра в Ingress , Як сенс прогулянок.

Кілер-фичи, заради яких тільки варто купити цей браслет, це трекінг сну і розумний будильник. Як відомо, наш сон складається з декількох фаз, які чергуються один за одним. У глибокому сні ми найбільше відпочиваємо і нас складно розбудити, а в швидкому сні нам знятися сни і можна прокинутися від будь-якого шереху. Jawbone Up 24 вміє відслідковувати фази сну, для цього перед тим як лягти спати, потрібно переключити режим на нічний (тривалим натисканням). Також сон можна додати з ранку, якщо ввечері забуваєш включити потрібний режим.

Розумний будильник дозволяє задати час, коли браслет почне м'яко вібрувати і буде будити. Причому, можна задати тимчасове вікно, в рамках якого, браслет дочекається, коли закінчиться глибокий сон, щоб пробудження було легким. Що круто, будильник абсолютно безшумний і це дійсно працює.

Є ще денний сон. В цьому режимі браслет відстежить засинання, потім глибокий сон, а після його закінчення розбудить. Вдень спати складно, тому що часто після пробудження потім болить голова, але пробудження в фазі легкого сну повинно мінімізувати цей ефект. Я пробував пару раз, правда одного такого циклу (30-50 хв) днем ​​мені мало.

Додаток Up by Jawbone ціла невелика соціальна мережа, туди можна додати друзів (у яких є браслети) і змагатися з ними
Додаток "Up by Jawbone" ціла невелика соціальна мережа, туди можна додати друзів (у яких є браслети) і змагатися з ними. Також часто даються різні поради, можна дивитися статистику по різних параметрах за різні періоди з моменту покупки браслета.

Для зовсім маніяків, є можливість обліку калорій з'їденої їжі. Їжу можна вносити вручну або сканувати етикетки на продуктах. Додаток рахує калорії, жири і т.п. Я це не використовую, тому що не бачу в цьому сенсу.

Підтримка Up 24 в додатку для Android з'явилася буквально тиждень тому, до цього остання версія браслета працювала тільки з смартфонами від Apple. Раніше мені довелося встановити додаток на телефоні дружини. Складно сказати, в чому була причина, або Apple відвалила Jawbone денюжек за "ексклюзивність" або складно було оттестировать роботу програми з усіма Android смартфонами. Крім "айфонів" підтримуються лише, досить свіжі Android смартфони з підтримкою Bluetooth 4-й версії.

Мій висновок: вкрай корисний високотехнологічний гаджет, який реально допомагає покращити якість життя (здрово). Компаніям виробникам є багато шляхів, як покращувати подібні пристрої, сподіваюся в майбутньому з'явиться невеликий дисплей (щоб замінити годинник) і датчик серцебиття.

Новости