Модні головні убори 2011-2012

У наш стрімкий час багато молодих панянки просто-напросто не ускладнюють себе тим, щоб покрити голову


У наш стрімкий час багато молодих панянки просто-напросто не ускладнюють себе тим, щоб покрити голову. І ніякі мамині переживання часто не в силах змусити їх поступитися свій свободою і свободою своїх непокірно розвиваються кучерів. Ну, в кращому випадку робиться поблажлива поступка чогось невибагливому - хустки, шарфу, в'язаній шапочці.

Тим часом майже вся людська історія відрізняється тим, що вважалося непристойним і навіть небезпечним для жінки показуватися на людях з непокритою головою. Може, тому несвідомо і рветься з нас це бунтарське настрій: геть шапку! Втім, велика частина нашого повсякденного буденного життя дійсно не має до ретельного побори вишуканих капелюшків (якщо, звичайно, ви не належите поки ще до досить рідкісного розряду світських левиць, для яких капелюшок - це частина повсякденного дрес-коду).

Однак в нинішньому модному сезоні дизайнери наче змовилися, щоб заподіяти нам масу незручностей і занепокоєння. По-перше, від давньої звички ігнорувати пафосні головні убори позбутися непросто. По-друге, тривала тепла осінь пестить м'якими сонячними променями привільно розпущене волосся, і зовсім не хочеться думати про сльоти і прохолоді.

І ось на тлі всього цього провідні Будинку моди раптом пропонують нам неймовірне розмаїття моделей, силуетів, забарвлень, стилів, фасонів головних уборів. Встояти перед ним просто неможливо. До того ж вивчаючи найяскравіші пропозиції дизайнерів, ти немов вирушаєш в подорож на машині часу по найбільш яскравим періодам історії моди.

Слава богу, на цей раз подорож обмежується рамками ХХ століття. Але при цьому прикладу одних тільки бурхливих двадцятих років цілком достатньо, щоб втратити голову, яку і повинні покривати пропоновані дизайнерами капелюшки. Їх базовий варіант - добре відомі нам за фільмами про той час і знімках тих років маленькі капелюшки-клош.

Хтось дуже грубувато визначає їх форму, як перевернутий горщик, а хтось бачить в них кокетливий дзвіночок. Вони чудово виглядали зі стрижкою гарсон або каре і давали можливість загадково приховати свій погляд, зробивши акцент на криваво-червоні трохи припухлі губки. Кращі зразки цього стилю шукайте сьогодні в колекціях від Proenza Schouler, Marzi, Maurizio Pecoraro.

Відлунням буйних і розкутих двадцятих років можна вважати і появу разом з чоловічими смокінгами (які, втім, не виходять з жіночої моди вже понад півстоліття) ще і миленьких чорних циліндрів, які сьогодні стали яскравим аксесуаром вечірнього гардеробу. Схоже, що про самих екстремальних зірках Голлівуда того часу думали при створенні своїх колекцій Sass & Bide, Comme des Garcons, Phillip Lim.

Мода сорокових в цьому сенсі була набагато більш стриманою і взагалі не дуже яскравою, хоча і створила свої образи. Саме її вплив можна побачити в захопленні деяких дизайнерів оригінальними варіантами класичних чоловічих капелюхів-федорс невеликими полями і вм'ятинами на об'ємної тулье. Дихання часу особливо помітно на подібних капелюшках від Missoni, виконаних з комбінованих матеріалів (шкіра і твід).

Далі історія розвивається стрімко і підносить безліч відкриттів, які з незмінним успіхом експлуатуються і сьогоднішніми дизайнерами. Звичайно ж, знову нам не обійтися без легендарних шістдесятих років. Вони представлені м'якими затишними французькими беретика, які чарівні самі по собі і чудово носяться з будь-якими предметами гардероба - від брутальних шкіряних пальто до об'ємних «бабусиних» в'язаних кардиганів в стилі oversize.

З французькими беретами, глибоко натягнутими на голову, успішно конкурують цієї осені величезні м'які фламандські берети (найяскравіші зразки в колекції у Louis Vuitton) і не менш об'ємні картаті шотландські берети (наприклад, від Chane l). Як не дивно, саме вони можуть виявитися універсальними і дуже сучасними головними уборами.

Інша сторона епохи шістдесятих, яскраво проявилася в сучасних колекціях модних головних уборів 2011, - абсолютно гламурні і підкреслено жіночні капелюшки з невеликою тулією і широкими полями. Колись моду на них ввів сам Крістіан Діор, і вони були нерозлучні з жіночними сукнями в стилі new look.

Цей стиль, який експлуатує силует «пісочний годинник», знову актуальний і в нинішньому модному сезоні головнх уборів 2011. Так що подібні капелюшки з колекції Roberto Cavalli або Giambattista Valli прекрасно поєднуються з вузьким облягаючим ліфом і пишними довгими спідницями (незалежно, плаття це чи пальто ). Але, що дивно, настільки ж гарні вони і в комплекті з лаконічними прямими пальто від Marc Jacobs.

Але колекція від Marc Jacobs - це скоріше перехід до сімдесятих років, коли елегантні широкополі капелюхи були гламурної виробом, а справжньою розкішшю, респектабельним шиком, складовою частиною солодкого життя, далекою від повсякденних турбот. Нинішньої осені вони чудово виглядають саме тому, що дивно не відповідають стрімкому бігу часу і темпу нашого життя.

Якщо ж вас цікавлять найдемократичніші і універсальні форми, то у вашому розпорядженні зразки з колекцій від Anna Sui, Hermеs, EmilioPucci, Michael Kors, Prada. Їх модні головні убори 2011-2012 - це або різноманітні вовняні кепі в стилі революційного команданте Фідель, або шкіряні кашкети з революційного минулого Росії, або завеликі в'язані шапочки з великими вилогами і великим малюнком, або імітації жокейських шоломів з м'якого трикотажного полотна.

Тома ШУЛЬГІНА.

за матеріалами www.intermoda.ru

Новости