Огляд смартфона Xiaomi Redmi Note 5: відмінний, від інших

  1. Огляд Xiaomi Redmi Note 5: технічні характеристики
  2. Огляд Xiaomi Redmi Note 5: екран
  3. Огляд Xiaomi Redmi Note 5: камери
  4. Огляд Xiaomi Redmi Note 5: звук
  5. Огляд Xiaomi Redmi Note 5: начинка, продуктивність
  6. Огляд Xiaomi Redmi Note 5: автономність
  7. Огляд Xiaomi Redmi Note 5: особливості програмного забезпечення
  8. Огляд Xiaomi Redmi Note 5: покупка, висновки

Цей смартфон в металевому корпусі з екраном в модній пропорції може похвалитися самим свіжим процесором, великим об'ємом оперативної пам'яті, а також акумулятором підвищеної ємності. Крім того, першим в своїй лінійці апарат отримав дует тилових камер. У цьому огляді Xiaomi Redmi Note 5 розберемося у всіх перевагах та недоліках апарату.

У компанії Xiaomi вельми непогано йдуть справи в Індії, де особливо популярні смартфони лінійки Redmi. Тому не дивно, що деякі нові моделі анонсують там навіть раніше, ніж в самому Китаї. Так, в лютому в Нью-Делі презентували апарати Redmi Note 5 Pro і Redmi Note 5, причому останній був повною копією Redmi 5 Plus (Наш огляд тут ). Коли ж в березні представили китайську версію Redmi Note 5, то виявилося, що близнюком новинки (за винятком, мабуть, параметрів камер) є індійський Redmi Note 5 Pro. Таким чином, в продуктовому портфелі компанії тепер є смартфони з однаковою начинкою, але під різними назвами, і різні смартфони з однаковими назвами. Взагалі кажучи, у назви китайської версії Redmi Note 5 є продовження - AI Dual Camera. Іншими словами, в апараті не обійшлося без штучного інтелекту і здвоєною камери.

Огляд Xiaomi Redmi Note 5: технічні характеристики

  • Модель: M1803E7SG
  • ОС: Android 8.1.0 (Oreo) з фірмовою оболонкою MIUI 9.5.6
  • Процесор: 64-розрядний Qualcomm Snapdragon 636 (SDM636), 8 ядер Kryo 260, до 1,8 ГГц, DSP Hexagon 680
  • Графічний співпроцесор: Adreno 509 (FHD +, 18: 9)
  • Оперативна пам'ять: 3 ГБ / 4 ГБ / 6 ГБ, LPDDR4X
  • Пам'ять для зберігання даних: 32 ГБ / 64 ГБ (eMMC 5.1), гібридний слот для карт пам'яті microSD / HC / XC (до 128 ГБ)
  • Екран: Tianma, 5,99 дюйма, IPS FHD + (2160х1080 точок), пропорція 18: 9, щільність пікселів на дюйм 403 ppi, контрастність 1000: 1, яскравість 450 ніт, 84% NTSC, захисне скло 2.5D
  • Тиловий фото-модуль: основна камера - Samsung S5K2L7, 12 МП (1 / 2.56 дюйма), ISOCELL, розмір пікселя 1,4 мкм, ширококутний об'єктив, апертура f / 1.9, подвійний фазовий автофокус (Dual Pixel), EIS, подвійний світлодіодний спалах , відео 1080р @ 30 fps, slo-mo 120 fps; допоміжна камера - Samsung S5K5E8, 5 МП (1/5 дюйма), BSI, розмір пікселя 1,12 мкм, апертура f / 2.0, контрастний автофокус
  • Фронтальна камера: OmniVision OV13855, 13 МП (1 / 3.06 дюйма), розмір пікселя 1,12 мкм, світлосила f / 2.0, світлодіодне підсвічування (4 500К), ширококутний об'єктив, HDR
  • Інтерфейси: Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 a / b / g / n (2,4 ГГц + 5 ГГц), Wi-Fi Direct / Wi-Fi Direct, USB 2.0 (OTG), ІЧ-порт, 3.5-мм аудіо -коннектор CTIA
  • Слот для SIM-карт: nanoSIM (4FF) + nanoSIM (4FF) / microSD
  • Мережа: 2G, 3G (HSPA +, до 42 Мбіт / с), 4G LTE Cat. 12 (UL 100 Мбіт / с; DL 600 Мбіт / с), LTE band (3, 7, 20 ...)
  • Навігація: GPS / ГЛОНАСС / BDS, A-GPS
  • Сенсори: акселерометр, датчики освітленості і наближення, гіроскоп, датчик Холла, дактилоскопічний сканер
  • Акумулятор: незнімний, літій-полімерний, 4 000 мА * ч, адаптер 5 В / 2 А, підтримка Quick Charge 2.0
  • Колір: чорний, синій, золотистий, рожевий
  • Габарити: 158,6х75,4х8,05 мм
  • Вага: 181 грам

Огляд Xiaomi Redmi Note 5: дизайн, ергономіка

Новинка вільно чи мимоволі продовжила стиль смартфонів Redmi. По крайней мере, лицьові панелі Redmi Note 5 і Redmi 5 Plus відрізняються тільки розташуванням фронтальної камери і датчиків щодо решітки "мультимедійного" динаміка. До речі, в Redmi Note 5, як і раніше, обійшлися без "чубчика".

Виробник передбачив чотири варіанти розмальовки алюмінієвого корпусу - чорний, золотистий, синій і рожеве золото.

Екран із закругленими кутами захищає загартоване скло з ефектом 2.5D, плавно "стікає" по периметру. Задня панель з неодмінними Радіопрозорий вставками для антен, які стали помітно вже, відрізняється, по суті, формою і розміщенням тилового фото-модуля, що дає привід згадати всує iPhone X (Наш огляд тут ).

Що ж стосується габаритних розмірів і ваги, то відмінності між Redmi Note 5 і Redmi 5 Plus і зовсім непомітні - (158,6х75,4х8,05 мм проти 158,5х75,45х8,05 мм) і (181 г проти 180 г).

Отже, у Redmi Note 5 над дисплеєм, навколо невеликої декоративної решітки "розмовного" динаміка, зібрали об'єктив фронтальної камери і світлодіодне підсвічування для неї, датчики освітленості і наближення, а також світлодіодний індикатор зарядки / повідомлень.

Піктограми сенсорних кнопок управління "Назад", "Додому" і "Меню" ( "Недавні додатки") тут наекранной. В налаштуваннях можна поміняти місцями значки "Назад" і "Меню", а також відмовитися від панелі управління, замінивши її кнопки свайпамі по екрану. Нижня плашка під екраном, іменована гострими язиками "підборіддям", тут пустує.

На правому ребрі влаштувалися відрізняються один від одного за розмірами гойдалка регулювання гучності і кнопка включення / блокування.

Ліве ребро займає гібридний слот зі здвоєним лотком, де можуть розміститися, або два модуля ідентифікації абонента формату nanoSIM, або місце другого з них займе карта розширення пам'яті microSD. Спеціальна "скріпка" для замка комбінованого лотка входить в комплект.

Розміщення конструктивних елементів на верхньому і нижньому торцях у Redmi Note 5 і Redmi 5 Plus дещо відрізняється. Так, на верхньому торці новинки залишилися тільки ІК-порт і отвір для другого мікрофона.

На нижньому торці роз'єм microUSB з одного боку межує з декоративними гратами "мультимедійного динаміка, а з іншого - з" розмовною "мікрофоном і 3,5-мм коннектором аудіо-гарнітури.

Тиловий фото-модуль, що включає вертикально розташовані об'єктиви основної та допоміжної камер, а також подвійну світлодіодний спалах між ними, помістили в лівому верхньому кутку задньої панелі, трохи нижче верхньої радиопрозрачной вставки.

Кругла місткість майданчик дактилоскопічного сканера зберегла своє місце по центру (і трохи нижче фото-модуля). Назва компанії і країну виробництва цієї моделі смартфона можна дізнатися з написів в нижній частині панелі, прикрашеної до того ж логотипом Mi.

Допомога в управлінні Redmi Note 5 однією рукою повинні надати спеціальні опції, зібрані в налаштуваннях. Прозорий силіконовий кліп-кейс покликаний захистити периметр і задню панель смартфона.

Огляд Xiaomi Redmi Note 5: екран

Огляд Xiaomi Redmi Note 5: екран

Смартфон Redmi Note 5, як і Redmi 5 Plus , Отримав 5,99-дюймовий екран з роздільною здатністю Full HD + (2160х1080 точок) і модною пропорцією сторін 18: 9, що визначає щільність пікселів на дюйм в 403 ppi. Його IPS-матриця (td4310) характеризується не тільки широкими кутами огляду, але і хорошою контрастністю (1000: 1), а також колірним охопленням 84% NTSC.

Його IPS-матриця (td4310) характеризується не тільки широкими кутами огляду, але і хорошою контрастністю (1000: 1), а також колірним охопленням 84% NTSC

З інженерного меню смартфона (викликається послідовними тапамі по рядку "Версія ядра" в настройках "Про телефоні") вдалося дізнатися, що до пристрою відображення доклав руку найбільший китайський виробник ЖК-дисплеїв - компанія Tianma Microelectronics, серед постійних клієнтів якої значиться і Xiaomi.

З інженерного меню смартфона (викликається послідовними тапамі по рядку Версія ядра в настройках Про телефоні) вдалося дізнатися, що до пристрою відображення доклав руку найбільший китайський виробник ЖК-дисплеїв - компанія Tianma Microelectronics, серед постійних клієнтів якої значиться і Xiaomi

Результати програми AnTuTu Testerподтверждают 10-пальцевий мультитач на сенсорному екрані. За даними виробника, максимальний рівень яскравості досягає 450 ніт. Регулювати підсвічування екрану пропонується або вручну, або автоматично, активацією перемикача "Автонастройка". Відповідна опція дозволяє подвійним тапом включати підсвічування екрану.

Відповідна опція дозволяє подвійним тапом включати підсвічування екрану

Установки колірного тону (теплий, натуральний, холодний) і контрастності (стандартна, збільшена, автоматична) передбачені в настройках "Екран". Крім того, пропонується також ступінчаста регулювання розміру тексту. А ось "Режим читання", що активується також і за розкладом, покликаний знизити навантаження на очі. Інтенсивність синього фільтра пропонується регулювати самостійно. На захисне скло з ефектом 2.5D нанесено якісне олеофобним покриття.

Огляд Xiaomi Redmi Note 5: камери

Огляд Xiaomi Redmi Note 5: камери

Однією з "фішок" Redmi Note 5, на відміну від Redmi 5 Plus , Став дует тилових камер, причому, одна з них - допоміжна - служить для того, щоб ефектно розмивати фон на Селфі і портретах. Судячи з інформації з інженерного меню (див. Вище), для основної камери в тиловому фото-модулі зупинилися на 12-мегапіксельний сенсор Samsung S5K2L7 ISOCELL (1 / 2.56 дюйма) з великим розміром пікселя (1.4 мкм). Світлосила ширококутний об'єктив з швидким (0,03 секунди) фазовим автофокусом на базі подвійних пікселів (Dual Pixel) становить f / 1.9. У допоміжної камери в якості сенсора використовується 5-мегапіксельний Samsung S5K5E8 з розміром пікселя 1.12 мкм. Тиловий фото-модуль доповнює подвійний світлодіодний спалах. Максимальна роздільна здатність досягається при "портретному" співвідношенні сторін кадру 4: 3 і становить 4000х3000 точок (12 МП, 4: 3). Є можливість змінити пропорцію сторін на 16: 9 або 18: 9.

Фронтальна камера може похвалитися 13-мегапіксельним датчиком OmniVision OV13855 (1 / 3.06 дюйма, розмір пікселя 1.12 мкм) і ширококутним об'єктивом зі світлосилою f / 2.0. Для неї припасли світлодіодне підсвічування, яка призначена не тільки для зйомки "самостріли" в темряві, але також і відеокліпів.

Обидва фото-модуля вміють записувати відео в якості Full HD (1920х1080 пікселів, 16: 9) з частотою кадрів 30 fps. З незрозумілих причин відсутній режим запису 4К (може справа в прошивці). Стабілізація зображення тільки електронна (EIS). Доступні прискорена і уповільнена зйомка. Так, для "таймлапсов" можна вибрати часовий інтервал від 0,06 до 60 секунд. Весь контент зберігається в файлах-контейнерах MP4 (AVC - відео, AAC - звук).

Весь контент зберігається в файлах-контейнерах MP4 (AVC - відео, AAC - звук)

В головному вікні "Камера" основні режими зйомки, включаючи "Фото", "Портрет", "Ручний" та "Відео", змінюються горизонтальними свайпамі. Тут же можна активувати опцію HDR, вибрати відповідний фільтр, змінити основну камеру на фронтальну (або навпаки), визначитися з режимом роботи спалаху, перейти на екран додаткових налаштувань, де, крім іншого, доступна опція "нічного" режиму (підсумковий кадр з мінімальною кількістю шумів з декількох знімків), а також майже дюжина різних сюжетів. В основних налаштуваннях пропонується призначити режим вимірювання експозиції (центрозважений, точковий, усереднений). За сім пресетів (від найнижчого до найвищого) передбачено для значень контрастності, насиченості і різкості. Яскравість зображення (ступені експокоррекциі) змінюється вертикальними свайпамі (вниз або вгору) поруч з гуртком фокусування на видошукачі. Ручний режим не багатий додатковими настройками: самостійно можна визначитися лише з чутливістю (ISO 100-3 200) і балансом білого. Для фронтальної камери, у якій є власний режим HDR, який полегшує зйомку з підсвічуванням, передбачені кошти "бьютіфікаціі" Селфі, включаючи п'ять ступенів "поліпшення", а також додаткові опції з плавним регулюванням - "стрункість", "великі очі", "тон "і" гладкість ". Працююча функція розпізнавання осіб намагається визначити стать і вік об'єкта зйомки. Це, очевидно, має служити явним доказом присутності машинного розуму.

Камерам Redmi Note 5 під час тестування пощастило і з погодою, і з часом року. Якщо в нічних сценаріях ще є над чим попрацювати, то зйомка квіткових "портретів", можливо, суб'єктивно, залишила тільки приємні враження. Приклади кадрів з тилового фото-модуля можна подивитися тут .

Огляд Xiaomi Redmi Note 5: звук

Огляд Xiaomi Redmi Note 5: звук

Особливих музичних талантів за Redmi Note 5 не числиться. Досить гучний "мультимедійний" динамік, розташований на нижньому торці корпусу, високою якістю, зрозуміло, не відрізняється. Фірмовий аудіоплеєр "Музика" підтримує формати звуку з високою роздільною здатністю, в тому числі FLAC. В його налаштуваннях можна визначитися з типом використовуваних навушників, щоб автоматично поліпшити звук, або скористатися 7-смуговим еквалайзером з пресетами.

В його налаштуваннях можна визначитися з типом використовуваних навушників, щоб автоматично поліпшити звук, або скористатися 7-смуговим еквалайзером з пресетами

Відповідне якість запису (високе, стандартне, низьке) в форматі MP3 можна підібрати в налаштуваннях програми "Диктофон". Для FM-тюнера, записуючого онлайн-трансляції (MP3), в якості короткохвильового антени знадобиться дротова гарнітура (або навушники).

Огляд Xiaomi Redmi Note 5: начинка, продуктивність

З Redmi Note 5 пов'язаний дебют мобільної платформи Qualcomm Snapdragon 636, яка є покращеною версією Snapdragon 630. Нова мікросхема перевершує свою попередницю по продуктивності на 40%, а входить до її складу графічний прискорювач Adreno 509 працює на 10% швидше, ніж Adreno 508. Відзначимо , що Snapdragon 636 виробляється з дотриманням проектних норм 14-нм по техпроцесу FinFET, і містить вісім процесорних ядер Kryo 260, що працюють на частоті до 1,8 ГГц. Чіп підтримує "високі" дисплеї з співвідношенням сторін 18: 9 і дозволом FullHD +, інтерфейси Bluetooth 5.0 і USB 3.1, а також швидку зарядку Quick Charge 4. У свою чергу, вбудований модем X12 LTE забезпечує прийом даних на швидкості до 600 Мбіт / с. Об'єм оперативної пам'яті Redmi Note 5 може становити 3 ГБ, 4 ГБ або 6 ГБ (LPDDR4Х, 1 333 МГц).

Тестування Xiaomi Redmi 5 Plus. Результати в бенчмарке AnTuTu

Тестування Xiaomi Redmi 5 Plus. Результати в бенчмарке GeekBench

Тестування Xiaomi Redmi 5 Plus. Результати в бенчмарке 3DMark

Обчислювальна продуктивність Snapdragon 636 досить непогана, але ось наявність слабкого графічного прискорювача Adreno 509 не дозволяє показати цій платформі вражаючі результати. Тому на вимогливих іграх від максимальних налаштувань (зокрема, "танкістам") доведеться відмовитися.

Тому на вимогливих іграх від максимальних налаштувань (зокрема, танкістам) доведеться відмовитися

Залежно від обсягу оперативної пам'яті варіюється розмір вбудованого сховища: для 3 ГБ - 32 ГБ, а для 4 ГБ або 6 ГБ - 64 ГБ. Зауважимо, що тип використовуваної пам'яті - eMMC 5.1 - не дуже швидкий (в порівнянні, скажімо, з UFS 2.1). Розмір сховища можна збільшити установкою в комбінований слот карти пам'яті microSD / HC / XC (до 128 ГБ). Нагадаємо, що вона займає місце другого модуля ідентифікації абонента формату nanoSIM (4FF). При наявності перехідника USB-OTG до смартфону легко підключити звичайну флешку.

Використання одного радиомодуля диктує роботу SIM-карт в режимі DSDS (Dual SIM Dual Standby). Глобальні версії Redmi Note 5 підтримують всі три "російських" смуги - FDD-LTE Band 3 (1 800 МГц), Band 7 (2 600 МГц) і Band 20 (800 МГц). З інших бездротових комунікацій варто відзначити інтерфейси Bluetooth 5.0, 2-смуговий Wi-Fi 802.11 a / b / g / n (2,4 ГГц + 5 ГГц), а також кілька призабутий іншими виробниками ІЧ-порт. До "повного щастя" не вистачає, мабуть, тільки NFC.

Крім режиму координації по стільникових і Wi-Fi мереж (A-GPS), для позиціонування або навігації використовуються супутникові системи GPS, ГЛОНАСС і BDS.

Огляд Xiaomi Redmi Note 5: автономність

Смартфони Redmi зазвичай радують підвищеної ємністю своїх акумуляторів. Так і Redmi Note 5 не став винятком.

Ємність його незнімної літій-полімерної батареї, як і у Redmi 5 Plus , Становить 4 000 мА * ч. У комплекті зі смартфоном іде 10-ватний адаптер (вихідні нпряженіе і струм 5 В і 2 А, відповідно), що дозволяє наповнити "під шийку" розряджений акумулятор не раніше, ніж через дві години. При цьому, використання стороннього адаптера Quick Charge 3.0 істотно скоротило час зарядки. Нагадаємо, що для індійського Redmi Note 5 Pro підтримка Quick Charge 2.0 вказана в технічних характеристиках.

У рекордні 19 106 балів додаток AnTuTu Tester оцінило автономність смартфона. Виробник обіцяє, що при заповненій на 100% батареї можна до 19 днів перебувати в режимі очікування. Крім того, накопиченого заряду вистачить на 23 години розмов, або 17 годин відео, або 139 годин музики, або 7,5 годин ігор. При цьому, відтворення набору відеороликів у форматі MP4 (апаратне декодування) і Full HD-якості на повній яскравості щогодини зменшувало заряд батареї приблизно на 9,5% (тест протягом 8 годин).

В налаштуваннях "Батарея і продуктивність" пропонується вирішити можливі проблеми з енергозбереженням, а також подбати про скорочення витрат заряду батареї шляхом контролю активності додатків.

Огляд Xiaomi Redmi Note 5: особливості програмного забезпечення

Огляд Xiaomi Redmi Note 5: особливості програмного забезпечення

Смартфон Redmi Note 5 працює під управлінням операційної системи Android 8.1.0 (Oreo), інтерфейс якої приховує глобальна версія фірмової оболонки MIUI 9.5.6.

6

Налаштування "високого" екрану дозволяють не тільки поміняти місцями віртуальні кнопки "Меню" ( "Останні програми") і "Назад", але і відмовитися від них взагалі, звільнивши місце, займане панеллю керування. В такому випадку, на зміну наекранной піктограм приходять жести. Варто відзначити, що ще не всі програми коректно працюють в повноекранному режимі.

Варто відзначити, що ще не всі програми коректно працюють в повноекранному режимі

В розширених настройках передбачено підрозділ, який полегшує управління смартфоном однією рукою. Для тієї ж мети можна використовувати так званий "сенсорний помічник". Так, тап по цьому напівпрозорому колечка відкриває меню з піктограмами для емуляції кнопок управління, а також зняття скріншота і блокування смартфона. У відповідному підрозділі кнопки смартфона пропонується використовувати для активації додаткових функцій.

У відповідному підрозділі кнопки смартфона пропонується використовувати для активації додаткових функцій

У відповідному розділі налаштувань передбачені опції захисту особистих даних і блокування екрану. Дактилоскопічний сканер з датчиком місткості дозволяє реєструвати до п'яти папілярних візерунків пальців. Пропонується також використовувати біометричну захист за допомогою розпізнавання особи. Хоча це менш надійно, зате в деяких ситуаціях більш зручно (мокрі руки, надіті рукавички і т.п.).

)

У лончер MIUI 9 варто відзначити, наприклад, такі опції, як поділ екрану між двома додатками, визначення часового проміжку для режимів "без звуку" і "не турбувати", а також розширені функції редагування зображень прямо в "Галереї".

У лончер MIUI 9 варто відзначити, наприклад, такі опції, як поділ екрану між двома додатками, визначення часового проміжку для режимів без звуку і не турбувати, а також розширені функції редагування зображень прямо в Галереї

ІК-порт в тандемі з додатком "Mi Пульт" дозволяє превратить смартфон в Справжній пульт дістанційного керування побутовою технікою. До речі, горизонтальні свайпом по Нижній части заблокованості екранах віконується Швидкий перехід НЕ только до режиму ІК-пульта, но і "ліхтаріка" (тілові спалахи). Завдяки інструментам, зібраним в однойменній теці, можна, наприклад, сканувати штрих-коди і візитки, а також робити скрінкасти.

Завдяки інструментам, зібраним в однойменній теці, можна, наприклад, сканувати штрих-коди і візитки, а також робити скрінкасти

Для запису відео з екрану смартфона пропонується заздалегідь визначитися, зокрема, з дозволом, частотою кадрів і якістю ролика.

Огляд Xiaomi Redmi Note 5: покупка, висновки

Серед смартфонів середнього класу Xiaomi Redmi Note 5, з урахуванням своєї привабливої ​​ціни, виглядає досить переконливо. Адже за всіма параметрами він не влаштує хіба що самих завзятих геймерів. Втім, шанувальників у цього бренду і так предостатньо. Серед достоїнств нового апарату в першу чергу слід відзначити свіжий процесор, яскравий "високий" екран, хорошу автономність, подвійну тилову камеру, фронтальну камеру з просунутими опціями, а також ІЧ-порт.

А ось до недоліків можна віднести альтернативну установку nanoSIM або карти пам'яті microSD, відсутність інтерфейсу NFC, а також адаптера швидкої зарядки в комплекті зі смартфоном. Дещо дивує недоступність зйомки відео в 4К-дозволі.

На сайті фірмового магазину Xiaomi в Росії ( "Руміко") опубліковані ціни за три модифікації Redmi Note 5: 3 ГБ / 32 ГБ - 15 990 рублів, 4 ГБ / 64 ГБ - 16 990 рублів і 6 ГБ / 64 ГБ - 17 990 рублів . У цею ж годину Redmi 5 Plus в конфігураціях 3 ГБ / 32 ГБ і 4 ГБ / 64 ГБ можна було придбати за 11 490 рублів і 13 990 рублів, відповідно. Відзначимо, що ця модель помітно поступається Redmi Note 5 по потужності процесора (Snapdragon 625 проти Snapdragon 636), а також набору камер - тилові (12 МП, f / 2.2 проти 12 МП + 5 МП, f / 1.9) і фронтальні (5 МП , f / 2.0 проти 13 МП, f / 2.0). Правда, режим 4К у неї в наявності.

Що ж стосується конкурентів від інших виробників, то варто, наприклад, звернути увагу на 5,65-дюймовий "скляний" Huawei Honor 9 lite (Наш огляд тут ), Який на той же момент в конфігурації 3 ГБ / 32 ГБ оцінили в 14 990 рублів. Ця модель не може похвалитися настільки ж завидною автономністю, як Redmi Note 5, проте в її активі виявилися дуети тилових і фронтальних камер (13 МП + 2 МП), а також інтерфейс NFC. Правда, другий частотний діапазон Wi-Fi (5 ГГц), на жаль, не підтримується. Немає у смартфона Huawei і інфрачервоний порт.

Підсумки огляду смартфона Xiaomi Redmi Note 5

плюси:

  • Приваблива ціна
  • Свіжий процесор
  • "Високий" яскравий екран
  • гарна автономність
  • Подвійна тилова камера
  • Фронтальна камера з просунутими опціями
  • Наявність ІК-порту

мінусі:

  • Альтернативна установка nanoSIM або карти пам'яті microSD
  • Немає адаптера швидкої зарядки в комплекті
  • Відсутність інтерфейсу NFC
  • Не вміє знімати відео в 4К

Поділіться Новинам:

Новости