Під iOS випущений Jabber клієнт, здатний шифрувати переписку на iPhone і iPad

Тепер користувачі мессенджера SJ можуть не турбуватися про безпеку і конфіденційності листування, навіть якщо співрозмовник використовує інший месенджер.

Тепер користувачі мессенджера SJ можуть не турбуватися про безпеку і конфіденційності листування, навіть якщо співрозмовник використовує інший месенджер

Для шифрування повідомлень SJ використовує алгоритм шифрування OpenPGP і OTR, який в першому випадку забезпечує безпеку за допомогою пари ключів, а в другому - за допомогою обміну фінгерпрінт, або ключовими словами (паролями і т.д.). Користувач сам створює власну пару ключів або імпортує в програму, що забезпечує повну анонімність користувача. Підтримуваний розмір ключів - до 4096 байт. Даний ключ забезпечить повну конфіденційність листування.

Для кодування історії чату програма використовує алгоритм AES. Отримати доступ до листування буде неможливо без пароля від PGP-ключа.

Крім підвищення рівня конфіденційності особистого листування, SJ Software Development Group презентувала безпечний спосіб передачі файлів в архівах. У програму передачі реалізована функція «One click to send», завдяки якій користувач зможе відправити заархівований файл в один клік під паролем з 32 символів.

Завдяки оптимізації додатки клієнти отримали максимальну безпеку при спілкуванні в усіх месенджерах, що використовують стандарт XMPP і протокол Oskar. Клієнт SJ сумісний з усіма популярними сервісами миттєвого обміну повідомленнями: ICQ, Psi, Miranda і інші. Конфіденційність спілкування забезпечена також і в соціальних мережах Facebook, GTalk, VK, Я. Онлайн та ін.

Для шифровки повідомлення при спілкуванні в соціальних мережах необхідно додати профайл в додаток SJ, вказавши логін для соцмереж замість jabber ID. Стороннім користувачам повідомлення будуть видні в форматі «Повідомлення зашифровано» і «Повідомлення розшифровано». Для шифровки листування додаток для ios jabber SJ повинен бути встановлений у обох співрозмовників.

Важливо відзначити, що система кодування і шифрування інформації PGP є найбільш захищеною, а також практично не має шансів на злом. Так, творець програми Філіп Ціммерманн зазначив, що навіть фахівці ФБР не мають методів розшифровки такого листування.

На сайті компанії SJ Software Development Group можна скачати jabber , А також прочитати про всі нововведення, нюансах використання і переваги месенджера.

Новости