«Планування комерційної діяльності та стратегічні аспекти бюджетного процесу» - бізнес-клас

БІЗНЕС КЛАС   ПЛАНУВАННЯ КОМЕРЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ І СТРАТЕГІЧНІ АСПЕКТИ БЮДЖЕТНОГО ПРОЦЕСУ   Дата проведення: 2 - 3 грудня 2003 року   Час проведення: з 10

БІЗНЕС КЛАС
"ПЛАНУВАННЯ КОМЕРЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ І СТРАТЕГІЧНІ АСПЕКТИ БЮДЖЕТНОГО ПРОЦЕСУ"

Дата проведення: 2 - 3 грудня 2003 року

Час проведення: з 10.00 до 18.00

Бізнес-клас веде: Колесников Сергій Миколайович - партнер компанії "Універс-консалтинг", директор з консалтингу КГ "Екон-профі", експерт з розробки методичних рекомендацій з управлінського обліку в рамках проектів Мінекономрозвитку РФ і TACIS, практикуючий консультант в області постановки і впровадження управлінського і виробничого обліку на російських підприємствах, відомий фахівець в галузі управління ресурсами підприємства і інформаційних технологій. Автор кількох книг і великої кількості публікацій з управлінського обліку та корпоративних інформаційних систем, багато з яких здобули широку популярність. Має великий практичний досвід ведення відкритих семінарів.

Бізнес-клас орієнтований переважно на менеджерів і власників компаній, основним завданням яких є не розробка бюджетних форм і даних, а ефективна організація процесів і управління ними, в тому числі і за допомогою системи бюджетів і планів.

Бізнес-клас присвячений одній з найбільш обговорюваних в даний час тим - організації ефективного бюджетного (планового) процесу в компанії. На відміну від інших подібних семінарів, будуть обговорюватися в основному управлінські аспекти бюджетного процесу, побудова системи ефективного менеджменту за допомогою планової системи, і, навпаки, роль цієї системи в ефективному управлінні компанією.

Навчання в форматі Бізнес-класу націлене на успішне вирішення завдань вищого порядку і побудовано на поєднанні класичних знань і методів, інноваційних методик, на розборі практичних прикладів і завдань, що дозволить слухачам виробляти ефективні управлінські рішення, адаптовані до власної специфіки і зовнішніх умов.

Програма навчання

1. Планування і бюджетування як управлінські технології. Навіщо потрібно планування і бюджетування в компанії. Організаційна структура бізнесу і бюджетування. Матрична структура бюджетів організації. Організація управління бюджетами Поділ функцій і сфер відповідальності між рівнями управління і функціональними службами. Фінансові та нефінансові принципи оцінки діяльності. Інтеграція різних принципів оцінки. Мотивація персоналу до виконання планів (бюджетів).

2. Планування як елемент стратегічного та інвестиційного процесів. Стратегія як джерело інформації для планування. Стратегічні стандарти компанії і їх вплив на планування. Стратегічні плани: структура, визначення. Структура і принципи складання Стратегічного плану. Бізнес-план (проектний план) і його місце в бюджетній системі. Розробка структури основного плану (майстер-бюджету). Визначення необхідного складу бюджетів. Операційний, фінансовий і інвестиційний цикли і їх вплив на бюджетну систему.

3. Планування в Логістиці. Типи тактичних і операційних планів, їх взаємозв'язок. Методологія планування виробничих ресурсів (MRP II). Методологія управління логістичними ланцюжками і планування логістичних ланцюжків (SCM - SCP). Базові плани (бюджети): План продажів, виробництва, закупівель. Структура, приклади, принципи розробки.

4. Прогнозування. Основні поняття, принципи, технології прогнозування. Прогноз продажів. «Розширений» прогноз продажів. Динаміка цін і попиту при різних видах конкуренції (основні принципи) і її облік в бюджетуванні. Принципи прийняття рішень на основі прогнозу.

5. Планування у фінансовому менеджменті. Принципи управління витратами і бюджетування. Центри фінансової відповідальності. Поняття фінансового бюджету і казначейського плану (бюджету). Взаємозв'язок логістичних і фінансових планів. «Фінансова логістика» або управління грошовими потоками. Структура повної бюджетно-планової системи компанії. Поділ компанії на об'єкти управління (центри фінансової відповідальності). Бюджети ЦФО. Системи консолідації до зведених бюджетів.

6. Концепція системи оцінки ефективності діяльності компанії. Поняття системи оцінки ефективності діяльності. Класичні і сучасні підходи в оцінці ефективності. Ключові концепції сучасної системи оцінки ефективності компанії. Встановлення взаємозв'язку між індивідуальними і узагальненими індикаторами ефективності діяльності. Завдання побудови комплексної моделі ефективності діяльності компанії. Структура і компоненти комплексної моделі.

7. Пов'язування стратегічних, логістичних та фінансових показників через систему оцінки ефективності діяльності: Система Взаємопов'язаних показників - Balanced Scorecard. Поняття про систему взаємопов'язаних показників (СВП). Перетворення стратегічних показників діяльності компанії в показники конкретних підрозділів. Переваги СВП і її ключові властивості. Система мотивації на основі СВП.

8. Особливості управління виконанням бюджетів (обговорення). Контроль і аналіз відхилень, принципи коригування бюджетів. «Гнучкі» бюджети. «Динамічні» і «статичні» бюджети. Бюджетування, фінансовий і адміністративний контроль діяльності центрів відповідальності (підрозділів).

9. Застосування інформаційних технологій в бюджетуванні (обговорення).

10. Круглий стіл «Практика управління витратами підприємства за допомогою фінансово економічної моделі».

Круглий стіл ведуть Міллер Л.Г. - начальник Планово-економічного управління і Чеботарьов А. - провідний спеціаліст Планово-економічного управління Британської компанії, що управляє активами найбільших підприємств Росії.

Вартість участі: 9000 руб. з ПДВ. У вартість включено обіди та кава-брейки.

Кожному учаснику надається авторський роздатковий матеріал.

Знижки: більш одного учасника - знижка 10%, постійним клієнтам компанії - 20%.

Адреса проведення: м Москва, Чистопрудному бульвар, д. 3, Резиденція Посольства Казахстану.

Додаткова інформація та реєстрація за телефонами: (095) 775-4454, 288-9760, 995-8926

Детальніше про бізнес-класі, зробити заявку

Новости