Посадова інструкція менеджера оптових продажів. Обов'язки менеджера з оптових продажів

У кожної досить великої компанії в штаті співробітників є менеджер з оптових продажів, регулярно вирішальний різні завдання. Як відомо, у кожного співробітника є своя посадова інструкція, правила якої він зобов'язаний дотримуватися.

Працювати на посаді менеджера з оптових продажів може людина, яка має вищу професійну освіту і хоча б річний стаж роботи на аналогічній посаді. Ведучий менеджер з оптових продажів зобов'язаний підкорятися начальнику відділу оптових продажів, а в своїй діяльності керуватися правилами трудового розпорядку, статутом фірми, нормативними документами, що містять відомості щодо виконуваної роботи, а також розпорядженнями свого безпосереднього начальника.

Завантажити зразок посадової інструкції
менеджера з оптових продажів (Word)

Дізнайтеся, як автоматично заповнювати документи >>

(Виписуйте документи без помилок і в 2 рази швидше за рахунок автоматичного заповнення документів в програмі Класс365)

Подивитися повний каталог бланків

Менеджер з продажу зобов'язаний знати специфіку та особливості регіонального ринку, основи маркетингу і ціноутворення, методи проведення ефективних рекламних кампаній, а також класифікацію, асортимент і призначення продукції, що реалізується компанією, в якій він працює. Також йому повинні бути відомі принципи продажів, порядок створення бізнес-планів і укладення договорів, основи торгового, цивільного і патентного законодавства, що діють форми звітності, етика ділового спілкування, а ще правила внутрішнього трудового розпорядку.

У перелік посадових обов'язків менеджера з оптових продажів входить пошук клієнтів, проведення комерційних переговорів в інтересах компанії, узгодження умов співпраці з клієнтами, прийом і обробка замовлень, що поступають. Також займається оптовими продажами менеджер повинен мотивувати клієнтів на співпрацю з фірмою, а в разі потреби і виїжджати у відрядження.

Менеджер з продажу повинен іноді проводити і деяку аналітичну роботу, а саме здійснювати збір відомостей про регіональний ринок, розробляючи на основі зібраної інформації стратегію з просування і реалізації товарів на даному ринку, а також розробляти перспективні плани щодо збуту продукції в регіоні. Також менеджеру з оптових продажів може бути доручено збирання відомостей про конкуруючих компаніях з метою зміни ринкової ситуації. Ще він повинен брати участь в нарадах, вести звітну діяльність і контролювати динаміку відвантажень і оплат. За неналежне виконання своїх обов'язків він несе відповідальність в межах, визначених чинним цивільним законодавством країни, в якій він працює.

Новости