Пристрої зберігання даних для систем відеоспостереження та охоронних систем з відеокамерами: керівництво по вибору жорсткого диска

  1. Порівняння жорстких дисків Seagate® для систем відеоспостереження та аналізу відеоданих

Порівняння жорстких дисків Seagate® для систем відеоспостереження та аналізу відеоданих   У різних сферах безпека забезпечується по-різному

Порівняння жорстких дисків Seagate® для систем відеоспостереження та аналізу відеоданих

У різних сферах безпека забезпечується по-різному. Батьки будуть спокійні за дітей, отримуючи оповіщення щоразу, коли ті приходять додому зі школи, власник бізнесу захоче організувати відеонагляд за офісними приміщеннями у вихідні та святкові дні адміністрації шкіл захищають учнів, організовуючи спостереження за відвідувачами, а аналіз дорожнього руху на околиці лікарень допоможе оптимізувати маршрути автомобілів швидкої допомоги. Існує безліч різних підходів і можливостей. Але де б не застосовувалися системи безпеки, вони повинні бути оснащені надійними ресурсами зберігання, адже дані в такому середовищі записуються і аналізуються цілодобово і без вихідних.

Компанія Seagate пропонує широкий вибір накопичувачів для найрізноманітніших пристроїв. У цій статті ми розглянемо ті моделі, які можуть з успіхом використовуватися в системах відеозапису і аналізу відеоданих. Зокрема, це цифрові системи відеоспостереження, мережеві відеореєстратори, централізовані або хмарні системи запису, зберігання і аналізу відеоданих.

При виборі накопичувача слід в першу чергу орієнтуватися на вимоги використовуваної системи. З якою періодичністю включаються камери і ведеться запис? Як довго повинні зберігатися відеозаписи? Де дані будуть розміщуватися і як планується їх відтворювати? Скільки дисків підтримує система? Відповівши на ці питання, ви зрозумієте, які жорсткі диски Seagate найкраще підійдуть для вашої системи: Seagate Surveillance, 3,5-дюймові жорсткі диски Enterprise Capacity або диски серії SV35 Series ™.

Щоб дізнатися необхідний рівень продуктивності диска, слід визначити робоче навантаження на систему безпеки. Вона, наприклад, може використовуватися для швидкого аналізу відео (зокрема, за допомогою програм розпізнавання осіб) або для запису відео і відтворення тільки в разі будь-якого події. Слід врахувати всі чинники, щоб підібрати накопичувач потрібної продуктивності. Наприклад, системи відеоспостереження часто підтримують запис у високому дозволі, і навіть функції автоматичного аналізу відеоданих. Для управління величезними обсягами відеоданих і пов'язаних з ними метаданих в настроюється системі відеоспостереження зазвичай використовується реляційна або аналогічна традиційна СУБД. Для підтримки цілісності даних необхідно забезпечити найвищу продуктивність таких систем, а також використовувати максимально ефективні алгоритми виявлення і виправлення помилок при читанні і запису.

Від рівня робочого навантаження буде також залежати конфігурація системи. Пристрої спостереження, як правило, працюють цілодобово і без вихідних, і це також потрібно враховувати при виборі ресурсів зберігання. Якщо відео передається потоком в централізовану систему, потрібні більш ємкі і продуктивні накопичувачі, що забезпечують відтворення відео, на відстані, а реплікацію даних. Відеозаписи з високою роздільною здатністю досить об'ємні і швидко заповнюють навіть найбільш ємне сховище, тому постійно виникатиме необхідність в додатковому просторі для зберігання. Однак придбання накопичувачів, єдиною відмінністю яких є велика ємність, не вирішить всіх проблем. Для ефективної передачі великих файлів потрібні високопродуктивні диски з надійними засобами корекції помилок, здатні забезпечити цілісність даних в процесі їх передачі. В інтерфейсі SATA використовуються передові технології надвеликих інтегральних схем і високошвидкісних послідовних передавачів. Тому жорсткі диски SATA не мають конкурентів по цілому ряду характеристик, таких як продуктивність, гнучкість, надійність і захист даних.

Термін зберігання відеозаписів в державних установах і магазинах визначається місцевими нормативними вимогами, а в домашніх системах безпеки дані зазвичай зберігаються близько місяця. Володіючи цією інформацією, ви зможете забезпечити ідеальну сумісність накопичувача з системою, підібравши ресурс потрібної ємності і необхідного рівня стійкості до вібрації, з підтримкою потокового відтворення відео.

Нарешті, якщо вам потрібна додаткова захист, розгляньте придбання сервісів відновлення даних до початку розгортання системи. доступні моделі жорстких дисків Surveillance в пакеті Rescue Package: ST4000VX002, ST5000VX0011, ST6000VX0011. Ці сервіси - відмінне доповнення до гарантії на жорсткий диск. Вони захистять вас від поломок, вірусів або збоїв при відновленні даних, коли диск перестане функціонувати. Придбання сервісів заздалегідь дозволяє заощадити сотні доларів в майбутньому. Використовуючи послуги відновлення на додаток до резервних копій, ви можете бути спокійні, адже ваші системи тепер будуть відповідати всім галузевим вимогам.

Від правильного вибору диска багато в чому залежать надійність системи безпеки і період окупності інвестицій в її розгортання. Визначивши робоче навантаження, кількість використовуваних камер, потрібну ємність сховища і число дисків в одній системі, ви зможете оснастити систему відеоспостереження найбільш підходящими компонентами.

SV35 Series ™ HDD Surveillance HDD Enterprise Capacity 3.5 HDD

Форм-фактор та емкость1 3,5 дюйма: 1, 2, 3 ТБ 3,5 дюйма: 1, 2, 3, 4, 5, 6 ТБ 3,5 дюйма: 1, 2, 3, 4, 5, 6 ТБ Сфера застосування Централізовані системи моніторингу з IP-камерами, що застосовуються в середньому бізнесі: у банках, казино, аеропортах Дозволяє записувати відео у високій роздільній здатності зі безлічі камер. Забезпечує економічність і надійність систем спостереження, що працюють в цілодобовому режимі. Високоємні системи зберігання, ЦОД, державні організації та міжнародні корпорації, де використовуються системи відеоспостереження (в тому числі з аналітичними функціями) Переваги Стабільна продуктивність в багатодискових системах і мінімальний час підготовки до роботи Розроблений спеціально для роботи в умовах інтенсивної записи. Висока ємність забезпечує підтримку камер високої чіткості і систем з великою кількістю дисків. Висока продуктивність при довільних читанні і запису і миттєва готовність до роботи в багатодискових середовищах Сервіси відновлення даних Моделі з планом обслуговування + Rescue, розрахованим на 3 роки Моделі з планом обслуговування + Rescue, розрахованим на 3 роки - Швидкість підготовки до роботи Гарне: підтримка режимів простою Idle 1 та Idle 2 Відмінна: підтримка режимів простою Idle 1 2 і 3 Чудова: різні режими харчування і вибір швидкості підготовки до роботи завдяки технології PowerChoice ™ Продуктивність Максимальна постійна швидкість передачі даних - 210 МБ / с Максимальна постійна швидкість передачі даних - 180 МБ / с Максимальна постійна швидкість передачі даних - 175 МБ / с Стійкість до вібрацій 1-6 дисків До 16 дисків Більше 10 дисків Захист даних - - Функція миттєвого безпечного стирання (ISE ) з технологією самошифрування SED (звичайною або з сертифікацією за стандартом FIPS) 2 Надійність Середній час безвідмовної роботи - 1 млн годин (SATA) Середній час безвідмовної роботи - 1 млн годин (SATA) Середній час безвідмовної роботи - 1,4 млн годин (SAS / SATA) Обмежена гарантія 3 роки 3 року 5 років

1 При вказівці ємності диска один гігабайт (ГБ) приймається рівним одному мільярду байт, а один терабайт (ТБ) - одного трильйона байт.

2 З сертифікатом FIPS 140-2 рівня 2 можна ознайомитися на сторінці http://csrc.nist.gov/groups/STM/cmvp/validation.html#05

© 2014 Seagate Technology LLC. Всі права захищені. Надруковано в США. Seagate, Seagate Technology і логотип Wave є зареєстрованими товарними знаками компанії Seagate Technology LLC в США та інших країнах. PowerChoice і SV35 Series торгові знаки або зареєстрованими торговими марками компанії Seagate Technology LLC або однієї з її дочірніх компаній в США та інших країнах. Логотип FIPS - знак сертифікації Національного інституту стандартів і технологій США (NIST). Він не має на увазі схвалення продукту Інститутом NIST або урядом США або Канади. Інші товарні знаки або зареєстровані товарні знаки є власністю відповідних власників. При вказівці ємності диска один гігабайт (ГБ) приймається рівним одному мільярду байт, а один терабайт (ТБ) - одного трильйона байт. Операційні системи комп'ютерів можуть використовувати інші стандарти вимірювання і відображати меншу ємність. Крім того, частина заявленої ємності диска використовується для форматування і інших функцій і недоступна для зберігання даних. Фактична швидкість передачі даних може змінюватися в залежності від операційної системи та інших чинників. Експорт або реекспорт програмного або апаратного забезпечення Seagate регулюється Міністерство торгівлі США, а також Бюро промисловості та безпеки (додаткові відомості доступні на веб-сайті www.bis.doc.gov). Можливий контроль експорту, імпорту і використання у других странах. MB641.3-1409RU, вересень 2014 р

З якою періодичністю включаються камери і ведеться запис?
Як довго повинні зберігатися відеозаписи?
Де дані будуть розміщуватися і як планується їх відтворювати?
Скільки дисків підтримує система?

Новости