Прогноз цін на золото 2018 року останні новини

  1. Прогноз цін на золото.2018 рік
  2. Провідні фахівці про ситуацію на ринку
  3. Думки експертів категорично поділяються
  4. Впливу світових чинників на ціноутворення
  5. Що «світить» українцям
  6. Чи стане товар дефіцитним

У зв'язку з фактом різкого знецінення національної грошової одиниці вартість абсолютно всіх товарів різко і безповоротно зросла. Як відомо, цінність національної валюти безпосередньо пов'язана з золотовалютними запасами країни. На поточний момент говорити про швидку стабілізацію курсу рано. Можливо лише припустити подальший розвиток подій по деяких факторів. Вивчивши прогноз цін на золото 2018 року останні новини можливо зробити деякі висновки порівняно «долі» гривні.

Важливо! В незалежності від професіоналізму аналітиків можливо різка зміна вартості, яке пов'язане з непередбачуваними подіями.

Прогнозуванням зміни цін займаються аналітики. Їх методи базуються на побудові кривої тенденції на основі отриманих даних. Крім цього, аналітики враховують деякі інші фактори: загальну ситуацію в країні, підвищення / зниження запасів цінних металів та ін. Нижче представлена таблиця передбачуваних цін на золото. Прогнозуванням зміни цін займаються аналітики

Таблиця 1.

Прогноз цін на золото.2018 рік

Дані з таблиці вказують на те, що ціни на золото зміняться за принципом попередніх років. Спад ціни очікується на початок року, найбільше зростання - на середину і кінець періоду. При цьому середня вартість не зменшиться цілих 12 місяців.

Провідні фахівці про ситуацію на ринку

Динаміка золота в 2018 році піде на спад. Перш за все через зниження попиту серед споживачів. Такий прогноз опублікували провідні банківські корпорації. Аналітики останніх впевнені, що здатність до придбання цінних металів в будь-якому вигляді знизиться на тривалий час.

Світові банки-лідери вважають, що середня вартість унції благородного металу в 2018 році складе приблизно 1000-1090 доларів. Деякі аналітики впевнені в тому що вартість зросте до 1300 доларів за унцію. У той же час представники великого французького банку стурбовані можливістю зниження вартості до граничної. Світові банки-лідери вважають, що середня вартість унції благородного металу в 2018 році складе приблизно 1000-1090 доларів

З огляду на підвищення вартості цінного металу на світовому ринку, ціна грама золота на 2018 рік в Україні приблизно буде такою:

  • Ціна покупки складе від 1050 до 1105 грн .;
  • Ціна продажу - від 1250 до 1400 грн .;

При цьому оптимальний курс покупки складе 1110 грн. Середній курс покупки - 1098 гривень. Оптимальним курсом продажу стане 1250 гривень, середнім - 1280 гривень. Для порівняння: прожитковий мінімум на початок 2018 року становитиме 1700 грн.

Фахівці зі світовим ім'ям відзначають, що головним «двигуном» в бік збільшення або зменшення вартості цінного металу є економічне становище країни. Простіше кажучи, якщо має місце економічна і політична невизначеність - ціни будуть стабільно високими.

Низька економіка має непрямий вплив на зміни цін. Швидше, правильним буде таке твердження: економічна ситуація впливає на ситуацію Міжнародного валютного фонду, а останній, в свою чергу, на формування золотих запасів країн і безпосередньо на ціноутворення. Низька економіка має непрямий вплив на зміни цін

Думки експертів категорично поділяються

Експерти вже висловили свої припущення про те, що чекає золото в 2018 році. Так, оптимістичні прогнози такі:

  • У зв'язку з передбачуваним закриттям «збиткових» родовищ і фінансуванням стоять - зростання цін на кольоровий метал стабілізується.
  • Потреба в покупці золота зросте. Перш за все попит збільшиться в Азіатської частини планети. Отже, такий фактор означає що при зростанні попиту виросте і кількість пропозицій.
  • Стабілізація на ринку дорогоцінних металів. У зв'язку з тим, що велика кількість золота зникне - хаос на ринку з часом припиниться.
  • Опоненти попередніх експертів висловили абсолютно протилежні прогнози:
  • Продовження падіння цін. Така тенденція спостерігається вже шість років, і різко змінити її навряд чи вийде. Експерти впевнені, що падіння цін почнеться з січня і плавно продовжиться до грудня 2018 року.
  • Зниження цінності золота, як дорогоцінного металу. Такий факт аналітики пов'язують з різким стрибком у світовій економіці. Якщо раніше економіка плавно розвивалася, то в 2017 році різка зміна на світовому рівні призведе до перевороту на ринку.

Впливу світових чинників на ціноутворення

Прогноз курсу золота на 2018 рік, який прив'язаний до вартості нафти, не може бути залишений без уваги. Перш за все варто з'ясувати, яка ситуація на ринку нафти і з чим вона пов'язана. Отже, в останні 3 роки спостерігається стабільне падіння цін на «чорне золото». Пов'язано таке зниження з надлишком продукції на світовому ринку. З огляду на той факт, що золото є страховкою «чорного золота» від впливу інфляції, зростання або зниження цін на так звану страховку залежить від вартості самої нафти.

Провідні трейдери прогнозують падіння вартості до 1000 доларів за унцію. Багато аналітиків вважають, що вартість може опуститися нижче цієї планки.

Через вплив попиту курс золота може поперемінно змінюватися. Так, в минулому році попит на світовому ринку склав 490 тонн металу. Інвестиції в «золоті фонди» склали майже 580 тонн. Аналізуючи всі факти можна зробити висновок про те, що інвестиції не припиняться, а навпаки - зростуть. Отже, курс золота буде більш стабільним, ніж в минулі періоди. Через вплив попиту курс золота може поперемінно змінюватися

Що «світить» українцям

Яка ціна брухту золота в 2018 в Україні або скільки пересічний громадянин зможе виручити за свої золоті запаси, можна тільки припускати. Перш за все винагорода за здачу виробу залежить від його проби, ваги і місця здачі. Щоб найбільш вигідно продати прикрасу, слід дотримуватися простих рекомендацій:

Важливо! Щоб виручити максимально можливу суму за виріб, краще звернутися за допомогою до ювелірних майстерень. У той час, коли останні гідно оплатять виріб, абсолютно всі ломбарди зменшать суму виручки на розмір посередництва.

Чи стане товар дефіцитним

У зв'язку зі стрімким зменшенням запасів корисних копалин в природі, прогноз цін на золото в Україні не може бути досить оптимістичним. Для громадян дефіцит золота означає те, що придбати деякі вироби в теперішньому часі буде складніше, ніж раніше. Якщо ж оцінювати проблему в державному масштабі - можна припустити, що фінансова ситуація стабілізується за рахунок наповнення бюджету податковими засобами . Адже при здійсненні операції купівлі-продажу кольорових металів громадяни вносять свій внесок до державної скарбниці у вигляді деякої суми податку.

Ослаблення національної валюти на ринку не може позитивно відбитися на вартості всіх товарів, в тому числі і на вартості золота.

Вартість золота в 2018 році з теорії «трикутника». Дана теорія говорить, що зміна цін, що поміняти наведеної геометричної фігури. Аналітики припускають що згідно з такою теорією в 2016 році ситуація з цінами на дорогоцінні метали стабілізувалася, в 2017 - різко зросла. Отже, в 2018 році вартість повинна знизитися. Вартість золота в 2018 році з теорії «трикутника»

Деякі економісти впевнені, що вартість все-таки підвищиться. Свої прогнози вони справили на основі таких факторів:

  • Виходу Великобританії з союзу;
  • Спадом зростання економіки Китаю;
  • Приходу до управління «штатами» Д. Трампа, а, точніше, його програма розвитку;
  • Підвищенні ставки ФРС.

Новости