"Газпром" затвердив розмір дивідендів на одну акцію


Фото: vetenperver.info

На річних зборах акціонерів "Газпрому" схвалена виплата дивідендів за підсумками 2016 року. Вона складе 8,0397 рубля на одну акцію.

Таким чином, «Газпром» направить на дивіденди 20% від чистого прибутку за МСФЗ. Всього на ці цілі буде витрачено 190 млрд рублів.

Список акціонерів російського газового холдингу для отримання дивідендів буде складений за даними реєстру на 20 липня 2017 року. Виплати повинні завершитися в серпні поточного року. Роком раніше «Газпром» виплатив по 7,89 рубля на одну акцію - всього 187 млрд рублів. Тобто 24% від чистого прибутку позаминулого року по МСФО або більше 50% від скоригованого чистого прибутку за російськими стандартами РСБУ. Незважаючи на те, що в минулому році уряд покарало держкомпаніям направити на дивіденди 50% чистого прибутку за найбільшою з її розрахунків.

Раніше повідомлялося, що «Газпром» буде виплачувати дивіденди за 2016 рік виходячи з реальних грошових потоків, а не з результатів компанії МСФЗ. Зокрема, про це говорив російський президент Володимир Путін на прес-конференції за підсумками пекінського міжнародного форуму «Один пояс - один шлях» в травні 2017 року.

"Справа в тому, що ми переходимо на міжнародну систему звітності, а є наша вітчизняна система обліку. За МСФЗ у такій компанії, як "Газпром", більший прибуток, але вона паперова, вона - на папері, реального грошового потоку немає. Тому, коли уряд буде приймати рішення з цього питання, воно, безумовно, буде враховувати реалії, а не паперову складову доходів компанії. Виходячи саме з цього і буде прийнято остаточне рішення ", - говорив тоді Путін, який фактично оголосив, що« Газпром »в праві платити своїм акціонерам, орієнтуючись на власні розрахунки прибутку. Незалежно від загального рішення з приводу дивідендів держкомпаній, яке незабаром прийме уряд РФ. : ///



Новости