Соковижималка для ягід, винограду, помідорів і обліпихи в домашніх умовах.

Збережіть статтю для себе або поділіться нею в улюблених соц.сетях:

Соковижималка для ягід, винограду, помідорів і обліпихи в домашніх умовах Соковижималка для ягід, винограду, помідорів і обліпихи в домашніх умовах.

Овочеві, фруктові і ягідні соки часто рекомендуються фахівцями в галузі дієтології та загальної медицини, що пояснюється вмістом в них великої кількості корисних вітамінів, мікроелементів і поживних речовин. Соки допомагають організму людини активно рости і позбавлятися від різних захворювань. Якщо говорити про отримання соку з овочів і фрут, то підійде стандартна соковижималка, яка справляється зі своїм завданням з високим ступенем ефективності.

Але якщо в хід йдуть ягоди (наприклад, обліпиха), соковижималка повинна бути спеціалізована. Звичайні моделі, ціна яких вища, не впораються з такою делікатною завданням.

Що собою являє ягідна соковижималка?

Соковижималка для ягід - це апарат з системою пресування, що дозволяє видавлювати ягідний сік з одночасним відсіювання кісточок і шкірки, поміщених під прес. Ягідні пристрої можуть бути спеціалізованими або загальними. У першому випадку мова йде про моделі для конкретних ягід (виноград, смородина і т.д.), а в другому - про універсальні моделях, здатних працювати не тільки з обліпихою, але і з іншими ягодами, а також з томатами, яблуками, паростками пшениці, травами і т.д. Універсальні моделі оснащуються спеціальним відсіком для збору макухи, дрібних і великих кісточок і насіння, небажаних для уживаного напою. На мою особисту думку, а також по відкликання користувачів, подібні пристрої все ж краще використовувати для загальних цілей, наприклад, для цитрусових. Що ж стосується соку з ягід, то соковижималка для винограду впорається зі своїм завданням більш ефективно. Одержуваний сік можна буде запасати на зиму в рамках консервації, оскільки він на 100 відсотків буде очищений від шкірки, кісточок, насіння і домішок.

Як зробити соковижималку своїми руками?

Класифікація ягідних моделей

Як вже було сказано, пристрої для ягід можуть бути спеціалізованими і загальними. Далі, існує поділ на шнекові і відцентрові апарати, кожен з яких має свій принцип віджиму. Класифікація може мати на увазі поділ на механічні та електричні моделі. У першому випадку пристрій працює на ручній силі користувача, а в другому - на силі роботи електродвигуна.

Додатково можна розглянути саморобні моделі, які виготовляються своїми руками. І взагалі, замислюючись над тим, як вибрати і купити правильну модель, визначитеся з тим, що саме ви очікуєте від свого придбання. До речі, в питанні «яка краще вижималки для кухні» не зайвим буде врахувати і такі фактори, як безпека, використовувані матеріали, надійність і т.д.

Шнековая вижималки для томатів

Соковижималка в домашніх умовах дозволяє отримати велику кількість соку, а якщо це вижималки для томатів, то ви за один сеанс зможете забезпечити всю свою сім'ю запасами соку на цілу зиму (з кісточками або без - за бажанням). Спеціальна томатна соковижималка відрізняється від інших пристроїв особливої ​​шнековой конструкцією, а також спеціальним фільтром, що дозволяє отримувати корисний і смачний сік з високим вмістом вітамінів. Універсальні моделі для томатного соку не підходять, оскільки на виході сік буде мати низьку якість, та й сито забруднюється із завидною регулярністю. Якщо говорити про принцип дії, то соковижималка для помідорів здатна подрібнити і віджати томати за допомогою шнека, з подальшим видавлюванням соку. Пресова система віджиму видавлює сік до останньої краплі, чого не можна домогтися в універсальних моделях. Крім ручних апаратів, в магазинах можна купити електричні пристрої, що працюють з ще більшою продуктивністю і максимальним часом роботи на рівні півгодини. Чи можна використовувати подібні моделі для отримання соку з інших фруктів? В принципі, можна, але краще зупинитися тільки на томатах, оскільки вони дають відповідний присмак іншим вітамінним напоям навіть після хорошої очищення пристрою.

Детальніше про шнекових соковижималках

Що собою являє ягідна соковижималка?
Як зробити соковижималку своїми руками?
Чи можна використовувати подібні моделі для отримання соку з інших фруктів?

Новости