Телеведуча і актриса Єва Баженов: немає сенсу порівнювати себе з іншими

Єва Баженов, телеведуча, актриса, головний редактор і автор телепроекту "Правдива шоу": "Немає сенсу порівнювати себе з іншими, є сенс порівнювати себе з собою і з тими можливостями, які у тебе є".

Про це і не тільки читайте в інтерв'ю Єви для проекту #personoftheweek від ТЦ Globus .

Про секрети краси

Я віддаю перевагу макіяж nude, хоча smoky-eyes теж подобається, але сама собі я не вмію його робити. В цьому випадку довіряю професійним гримерам і візажистів, до яких в будь-який момент можу звернутися за допомогою. Є певні марки декоративної косметики, які мені подобаються, і їх можна знайти всюди: пудра CHANEL, тон LANCOME, флюїд air-Flash від DIOR - це ті кошти, які забезпечують ідеальну картинку. Тушшю користуюся зовсім різних марок, з блисків для губ краще Nouba, Helena Rubinstein. Крім того, моя чарівна паличка - білий олівець і не важливо якої марки, за допомогою нього можна і губи "збільшити", і очі зробити виразнішими і чувственнее.

Про любов до шопінгу

Я - божевільний шопоголік. У мене вдома 3 гардеробні, в них - 127 пар взуття та сукні, сукні, сукні. Є 'особливі' сукні, які багато місяців висять з бирками, і я їх помічаю лише тоді, коли закінчується теплий сезон. Наприклад, в кінці вересня можу відшукати сарафан, який на жаль, надіти вже пізно. Тому доводиться шукати якусь річну країну, куди можна полетіти і прогулятися в цьому сарафані там. (Сміється)

Я не припускаю слово мода. Для мене "модно" - це те, що людині йде, що подобається саме йому, в чому комфортно і він відчуває себе впевнено. А якісь модні тенденції, наприклад, тонкий каблук або вузький носок, або "ЛаБут", тому що про них співають, мені не зрозумілі. В даному випадку я пливу проти течії. У мене дуже багато друзів-стилістів, але ні з одним з них я ніколи не ходила на шопінг. Я настільки люблю купувати, підбирати речі, міряти ... отримую від цього процесу таке задоволення, що не готова ділити його з кимось, ще й віддаючи за це гроші.

Шопінг - це настрій. Я не одягаюся по сезону. Іноді взимку мене можна побачити в плаття з коротким рукавом. Тому що просто хочеться, тому що це так красиво! Іноді виникає бажання з'явитися на якомусь заході в нових босоніжках, навіть в холодну пору. І я не замислююся, по сезону я одягнена чи ні. Можу купити дві сукні або дві однакові пари взуття, але різних кольорів, тому що не можу визначитися.

З одного боку, мені байдужий бренд, але з іншого - дуже люблю стиль CHANEL, до того ж, він мені йде;) І це не означає, що я одягаюся тільки в CHANEL. Без проблем можу зайти в ZARA і винести звідти 8 суконь. Я ніколи не знаю, що відповісти консультанту на питання, чи шукаю я щось конкретне. Я не підбираю плаття під певний подія або чоботи по сезону. Шопінг рятує, якщо хочеться себе чимось побалувати.

Одяг українських дизайнерів купую з тих пір, як вона стала доступнішою за ціною. Мені здається, якщо ми і хочемо чимось зацікавити вітчизняного споживача, то, в першу чергу, співвідношенням "ціна-якість". Коли ціни на український одяг знаходяться нарівні зі світовими брендами, виникає питання - чи я куплю річ українського дизайнера, або я заплачу ту ж суму в період розпродажів за річ від Max Mara. У світових марок такі лекала: одягаєш плаття, а воно 'як влиті' - нічого не потрібно вшивати або переробляти. Зараз я вже готова купувати українських дизайнерів, готова за це платити. Анастасія Іванова, HELENBER, Bize, Айна Гассе, Must have, молоді одеські дизайнери - багато хто робить якісні та стильні речі. До речі, моя остання поїздка в Грузію також увінчалася відмінним шопінгом. І це не тільки Avtandil, а й багато молодих грузинські дизайнери. Крім одягу, вони шиють стильне взуття, роблять прикраси зі срібла, покриті золотом і емаллю, дерев'яні браслети з принтами незвичайної форми заслуговують на окрему увагу.

Для ділової зустрічі важливо правильно підібрати образ, відповідний нагоди. Якщо зустріч з чоловіком - то little black dress і пальто в стилі Valentino, що не вигадливе і дороге в своїй простоті, довжиною до коліна і рукавом три чверті - такий образ продемонструє, що ви любите і поважаєте себе, в той же час серйозно ставитеся до людини , з яким у вас зустріч. Якщо зустріч з жінкою, рекомендую образ CHANEL: брюки-дудочки, невеликий каблук до 10 см, макіяж і манікюр nude і звичайно ж перлинні або діамантові Пусети.

Про спорт і харчуванні

Мене рятує спортклуб: тренажерний зал, басейн, йога, пілатес, танці. Я людина-емоція, і, якщо сьогодні я налаштована потанцювати Зумбо, то на наступний день настрій може бути більш меланхолійним, тому гармонізує йога або пілатес саме воно! Можу дозволити собі як активні заняття, так і пасивні. І я ніколи не змушую себе займатися, а роблю все в задоволення.

У харчуванні себе не обмежую. Років 8 тому я домовилася сама з собою, що не їм дуже жирної їжі. Організм вже пристосувався, і це увійшло в звичку. З іншого боку - я не можу відмовити собі в солодкому, і тут я домовилася з собою теж: якщо я їм тортики або тістечка, то чай і каву п'ю без цукру.

Про роботу та телебаченні

На телебаченні я вже 10 років. За освітою я - магістр журналістики. Мені досить часто задають питання, як стати телеведучою, і я завжди відповідаю, що для цього потрібно закінчити інститут і отримати професію. Мені б хотілося, щоб люди ставилися до журналістики більш серйозно і шанобливо. Не втомлююся повторювати - якщо ви плануєте стати журналістом, будь ласка, почніть свій шлях c освіти.

Відразу після інституту я пішла працювати на телебачення, і мене сразупустілі в ефір. 45 хвилин в прямому ефірі без перерви на рекламу - це дуже складно. Спочатку були помилки, промахи, а потім я влилася в процес. Мій перший авторський проект називався 36,6 *, я вела його 5 років. Потім захотілося чогось більш масштабного, як кажуть, "а дівчинка дозріла"! Замахнулася на формат ток-шоу і сама того не очікуючи отримала успіх.

Зараз я головний редактор, продюсер, з-режисер і ведуча програми "Правдива шоу" - це lifestyle ток-шоу. "Правдивий" означає "право на диво". Ми розумінням, що є якісь правила життя, за якими живе більшість, але все-таки ми віримо в чудеса. І за допомогою такого інструменту, як телебачення, ми показуємо - що б не сталося в світі, завжди є місце Чудесам.

У нас невелика команда людей, які готують ток-шоу, і, при цьому, дуже жорсткі дедлайни. Це не класичний телепроект з великим спонсором і великий знімальному і адміністративної групою. Ми - стартап з невеликим бюджетом, скромною, але амбітною командою і непростими умовами для зйомки. Кожна програма для нас, як виклик! Кожен раз вигадуєш щось нове. Наприклад, ми знімали програму про кіно, а грошей на допдекораціі як завжди немає, ну і тут ми не зневірились і знайшли креативний вихід з ситуациии: хаотично обставити студію коробками з-під попкорну - вийшла крута фішка. Для передачі про моду зняли бекстейдж і провідну в абсурдних нарядах "одягну все краще і відразу", а по студії розкидали глянцеві журнали. Глядач може тебе ненавидіти, може в тебе закохатися, може відчувати абсолютно різні почуття, але вкрай важливо не залишити його байдужим.

Немає сенсу порівнювати себе з іншими, є сенс порівнювати себе з собою і з тими можливостями, які у тебе є. Можна опустити руки, а можна відноситься до всього, як до перешкоди, яке необхідно подолати. Буває так, що зривається головний герой в день зйомки, і що робити?! Затверджена тема передачі, вийшов анонс, в студію запрошені глядачі, експерти, а герой захворів і не може прийти. Якщо скасувати зйомку, то втратиш кредит довіри і повагу. І доводиться ризикувати: за лічені години повністю міняти тему, головного героя.

Ведучий не має права захворіти, не має права погладшати, з ним ніколи нічого не відбувається, він завжди веселий, здоровий і красивий. У мене була ситуація, коли я вела передачу з температурою 39. В такі моменти відкривається друге дихання, третє, потім четверте, якщо попередніх бракує і ти продовжуєш вести програму. Це і є те саме "диво" O

Про вільний час

Я з тих людей, які не сприймають робочий графік з понеділка по п'ятницю з 9:00 до 18:00. Я можу заганяти себе в протягом тижня, зробити дану програму, а потім поїхати на три тижні в Індію, Дубай, Монако, тому що вже немає сил, і мені потрібно бачити і наповнюватися. Мені не вистачає 2-х днів на відпочинок і перезавантаження, але точно також мені не вистачає і 5 днів, щоб зробити проект ідеальним. Я "кружляю" його до втрати пульсу, а потім забираю напівсирої матеріал і їду на відпочинок. Дописувати, редагувати і монтувати на березі океану - для мене не проблема.

Я люблю різний відпочинок. Іноді - ліниво полежати в гамаку на Мальдівах чи Балі, а іноді, в холодну пору року, одягнувшись тепло і загорнувшись шарф, побродити по Парижу або Відні, дивуючись архітектурі.

Я не тільки телеведуча, але ще і мотивуючий спікер. У мене є проект "LadyWishnik" - це такі поїздки по Україні та за її межі, які дають дівчаткам можливість не тільки помандрувати, але і поспілкуватися, обмінятися досвідом і завести корисні знайомства.

Ще мені подобається перевтілення і кінематограф. Я граю в театрі і кіно. Ну про це напевно ми з вами поговоримо а в іншому інтерв'ю;)

Про ритмі життя і імпровізації

Якщо у когось є чіткий графік (прокинувся, поснідав, поїхав на роботу і т.д.), то у мене все зовсім інакше. Чоловік назвав би це хаосом, я ж називаю імпровізацією. У мене немає годин, вони мені не потрібні. Зазвичай я спізнююся, але люди, які мене люблять, вже знають, що потрібно приходити на півгодини пізніше. Я завжди поспішаю, кудись біжу, але такий мій стиль життя. Якщо я раніше переживала з цього приводу, то зараз ставлюся до цього простіше. Є люди організовані, а є я. Моя робота дозволяє мені пів дня провести на шопінг, якщо я раптово з вікна машини побачу вивіску про знижки, а раптом там новий образ для ефіру;)

У мене немає вільного місця в багажнику: там 8 пар взуття, спортивна сумка, 5 купальників, 2 пари кросівок, туфлі, 4 клатча, а на задньому сидінні - в чохлі 4 сукні: адже хто знає о котрій годині і де закінчується сьогоднішній вечір.

Як впоратися з хвилюванням перед публічними виступами - 4 секрету від телеведучої Єви Баженов:

1. Перед тим, як вийти до аудиторії, необхідно обов'язково продихатися - глибокий вдих, затримка, повний видих. Потім затиснути кулаки і напружити всі м'язи тіла 5-7 разів. Таким чином, розслабляється і гармонізується ваше тіло.

2. Коли ви вийшли, важливо знайти підхід до аудиторії. Тут вам допоможе близькість і одкровення. Якщо є тривожність, переживання - потрібно про це розповісти "в деталях". Це зблизить вас, знайде відгук у людей, які колись в минулому напевно переживали щось подібне.

3. Обов'язково жартуєте. Підготуйте 3-4 анекдоту, легенди, притчі. Головне, щоб ваша історія "зачепила" людей.

4. Дуже важлива одяг. Вона повинна бути комфортною, красивою і відповідати ситуації. І не забудьте про яскравий аксесуар або прикраса - вони допоможуть вам час від часу концентрувати увагу слухачів.

Ти ще не підписаний на наш Telegram ? Швидко тисни!

Буває так, що зривається головний герой в день зйомки, і що робити?

Новости