У чому особливість і гідність парфумерії мас-маркет

Не секрет, що в кінцеву вартість будь-якої продукції закладаються витрати на маркетинг. Під маркетингом ми повинні розуміти не тільки рекламні матеріали (ТВ-ролики, реклама в пресі, залучення зірок і т.п.), але і якість самої упаковки товару і точки дистрибуції.

5 5 1

У парфумерії класу люкс маркетингова складова займає близько 20-25%. Такі аромати фасуються у флакони з високоякісного скла, за формою наближені до творів мистецтва. Для упаковки використовується хороший картон і дороге тиснення. Все це, звичайно, впливає на кінцеву вартість аромату. Але «говорити, що купуючи аромат люкс-сегмента, ми, за великим рахунком, платимо тільки за бренд - не зовсім правильно. Продукція відрізняється не тільки зовнішнім виглядом, але і по виробничих технологій. Однак недосвідчений покупець навряд чи помітить істотну різницю. Безумовно, серйозно вплив на сприйняття споживача надає "аура" бренду. Парфуми мас-маркет, в більшості своїй, це якісна продукція », - впевнений Владислав Гржандо, директор компанії« Праксет », одного з великих дистриб'юторів мас-маркет парфумерії в Україні.

Чим же відрізняються аромати мас-маркету від парфумерії класу люкс?

вартість

Парфуми мас-маркет дуже різноманітна. «Є відверто неякісну продукцію. Дешева аромат, неякісне скло флакона і дуже дешева упаковка »- говорить Владислав Гржандо. - Така продукція коштує в районі 3 у.о. на полиці. Продавати її нам не вигідно ». Якісна мас-маркет парфумерія варто до 15 у.о. Крім того, є ніша, яка все ще відноситься до масу, але вище за якістю, хоча з певних причин не дотягує до люкса - це миддл-сегметов. Така парфумерія коштує від 15 до 40 у.о.

«Низька ціна продукту, в порівнянні з селективної парфумерією, обумовлюється, в першу чергу, тим, що її виробник не виставляє жодних вимог, нам, дистриб'юторам. Немає необхідності витрачати гроші на імідж марки, дорогу рекламу в глянці і точки дистрибуції », - говорить Владислав Гржандо.

Дистриб'юція

Мас-маркет аромати продаються в косметичних відділах супермаркетів і спеціалізованих парфюмерно-косметичних магазинах середнього рівня (КОСМО, Watsons та інших). Обсяг продукції зазвичай становить 100 мл. У жіночій парфумерії іноді можна зустріти флакон об'ємом в 50 мл, але нечасто. Також для цієї категорії виробникам фінансово не вигідно робити пробники. Тому покупець може понюхати аромат тільки в точці продажу в тестерної версії.

Зовнішній вигляд продукції

Якість скла флакона і картону для упаковки нижче, ніж у селективних ароматів. Однак це не означає, що зовнішній вигляд продукції абсолютно непридатний. Якщо для люксових ароматів виробник готовий витратити додаткові витрати на дороге тиснення, гравірування та додаткові аксесуари, то для мас-маркет продукції цього робити не буде, так як це збільшує кінцеву вартість товару в рази. Проте, виробники масових ароматів намагаються зробити сучасний дизайн упаковки і використовувати не дорогі, але якісні матеріали.

Проте, виробники масових ароматів намагаються зробити сучасний дизайн упаковки і використовувати не дорогі, але якісні матеріали

виробничі особливості

Кожен аромат, без різниці - мас-маркет це або люкс, складається з одних і тих же компонентів: дистильованої води, спирту і парфумерної композиції.

Парфумерна композиція (аромат) - це набір різних компонентів (запахів). Це, власне, і є сам аромат. Нові аромати придумують спеціальні компанії. У світі їх не так вже й багато - близько 10 і в основному вони французькі. Далі парфумерні композиції продають безпосередньо виробникам. Ціна аромати різниться в залежності від набору і кількості необхідних компонентів. У селективної парфумерної композиції більше натуральних компонентів. Однак зараз простежується тенденція до заміни натуральних компонентів на синтетичні. Це обумовлюється, в першу чергу, захистом навколишнього середовища.

Наявність натуральних або синтетичних компонентів не впливає на безпеку нанесеною рідини для здоров'я людини. Частка змісту натуральних компонентів впливає на тонкість і глибину аромату. «Але, знову ж таки, недосвідчений споживач навряд чи помітить відчутну різницю. Це як з вином. Людина, яка не розбирається у винах і не знає всі тонкощі виноробства, не зможе вловити всі грані і відтінки дорого вина », - впевнений Владислав Гржандо.

Відсоток вмісту аромати в мас-маркет парфумерії трохи менше, ніж в люксових ароматах. У мас-маркеті - це 4-10%. У люксі - до 15%. Частка ароматної композиції відповідає за стійкість продукту. «Це не означає, що аромат з мас-маркету вивітрюється через годину. Стійкість залежить багато в чому не від інтенсивності цієї композиції, а від самого аромату. Свіжі, морські аромати вивітрюються швидше. Запахи, які містять прянощі, альдегідні аромати і інші більш важкі аромати, апріорі, триматися довше »- пояснює Владислав Гржандо.

Ще одна істотна відмінність в технологічному виробництві ароматів - це купажування. Купажування - це процес смешеванія компонентів і їх відстоювання. Для економії часу і грошей в мас-маркет парфумерії він займає 5-10 днів. Для порівняння - селективні аромати можуть відстоюватися аж до 5 тижнів.

Найтонші межі запаху, відтінки і нюанси аромату будуть краще «звучати», якщо аромат буде відстоюватися довше. Якщо аромат не відстоявся належний час і спирт мало перейнявся всій аромакомпозіціі, він буде відчуватися при відкритті флакона.

Кількість новинок за рік

Мас-маркет парфумерія, як і будь-яка продукція цього сегмента, поставлена ​​на конвеєр. У рік кожна фабрика виробляє приблизно по 15 нових ароматів, постійно оновлюючи свою лінійку.

мінімум підробок

Одне з головних достоїнств мас-маркет ароматів - практично немає її підробок. «Кількість підробок в парфумерії мас-маркет - мінімальне. Комерційно вигідно підробляти товар, який і так коштує дешево. У селективен цей процес дуже поширений і вигідний. І певні виробники, наприклад, турецькі досягли в цьому великих успіхів. Вони роблять неймовірно схожі копії, які навіть фахівці не завжди можуть відрізнити від оригіналу. Насправді при споживчої ціною підробки елітних брендів приблизно дорівнює ціні звичайного массмаркета, ці підробки наносять більш значущі втрати виробникам, постачальникам саме мас-маркету. Людина, яка купує продукцію селективних брендів не буде купувати «фейк» в 5-10 разів дешевше, очевидно, що це підробка »- коментує Владислав Гржандо.

Читати також Кім Кардашьян презентувала четвертий парфум

На українському парфумерному ринку присутні близько 30-40 виробників ароматів мас-маркет. Це компанії не тільки з Франції, а й з Росії, Польщі, ОАЕ та інших країн.

Серед найбільш продаваних ароматів варто виділити наступні.

Аромат «Світське Левиця», Brocard Parfums. Вартість-249 грн.

Вартість-249 грн

Аромат Incidence, SPPS Paris Blue. Вартість - 258 грн.

Вартість - 258 грн

Аромат Private Room, Jeanne Arthes Parfums. Вартість - 274 грн.

Вартість - 274 грн

Аромат Love Generation Sexy, Jean Arthes Parfums. Вартість - 149 грн.

Вартість - 149 грн

Аромат Eau de Fleur de Soie, SPPS Paris Blue. Вартість - 249 грн.

Вартість - 249 грн

Крім унікальних ароматів, виробники мас-маркет парфумерії досить часто використовують аромати, які дуже схожі на відомі брендові парфуми. «Це не підробка. Парфумерна композиція у таких ароматів хоч і дуже схожа, але вона різна за складом. Насправді, є категорія покупців, які хочуть саме такі дешевші версії модних ароматів. Ці аромати дуже добре продаються »- говорить Владислав Гржандо.

Аромат Оksana Robski, Brocard Parfums (версія аромату Dolce & Gabbana L'Imperatrice 3). Вартість - 249 грн.

Аромат Prestige Lazell, Lazell Parfums (версія аромату Lanvin Eclat A'rpege). Вартість - 89,90 грн.

Аромат La Rive Cute, La Rive (версія аромату Chloe Eau de Parfums). Вартість - 119 грн.

Аромат Ascania Gold, Brocard Parfums (версія аромату Сhristian Dior J'Adore). Вартість - 100 грн.

Аромат Pink Taxi, Brocard Parfums (версія аромату Escada Moon Sparkle). Cтоімость- 164 грн.

Cтоімость- 164 грн

Аромат Kiss Kiss Elixir, DELTA PARFUM, Росія (версія аромату Givenchy Ange ou Demon Le Secret Elixir). Вартість - 80 грн.

Вартість - 80 грн

Аромат La Rive New Style, La Rive (версія аромату Salvatore Ferragamo Incanto Shine). Вартість - 119 грн.

Вартість - 119 грн

Аромат Donna La Rive, La Rive (версія аромату Dolce & Gabbana Light Blue). Вартість-119 грн.

Вартість-119 грн

Аромат La Rive Love Dance, La Rive (версія аромату Escada Rockin 'Rio). Вартість - 119 грн.

Вартість - 119 грн

Чим же відрізняються аромати мас-маркету від парфумерії класу люкс?

Новости