В Одесі розпочала роботу туристична поліція

У перспективі в Одеській області буде діяти 17 туристичних поліцейських станцій. У перспективі в Одеській області буде діяти 17 туристичних поліцейських станцій

Правоохоронці нестимуть службу в районах пляжів, зелених зон і в центрі міста / фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, підрозділ сьогодні представлено в районі пляжу «Аркадія».

У церемонії взяли участь заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян, начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитро Головін та інші.

За словами Трояна, це - перший такого роду підрозділ в Україні.

«Спеціально для охорони громадського порядку в курортних зонах Одеси і Одеської області ми запустили групи туристичної поліції. Вони будуть працювати з 1 червня до закінчення туристичного сезону - 30 вересня. Поліцейські будуть надавати консультації та допомогу відпочиваючим, реєструвати скарги громадян щодо ушкодження і зникнення майна, аналізувати оперативну ситуацію в місцях скупчення туристів », - сказав Троян .

Він зазначив, що Одеську область відвідують більше 6 млн туристів і відпочиваючих на рік, кожен з яких повинен відчувати себе в безпеці.

«Ми говоримо не тільки про українців, а й про іноземців. Всі співробітники груп обізнані про законодавство щодо іноземних громадян, міграційних процедур і візових обмежень », - підкреслив заступник міністра внутрішніх справ.

Читайте також "Україна Зараз": Кабмін схвалив бренд для презентації України в світі (фото)

Підрозділ складається приблизно з 400 правоохоронців: велопатрулів, піших патрулів, автопатрулів, кінологів зі спеціально навченими собаками, а також близько 200 бійців Національної гвардії частини 3012.

За словами Головіна, правоохоронці нестимуть службу в районах пляжів, зелених зонах, центрі Одеси - 7 днів на тиждень цілодобово.

Зокрема, планується задіяти близько 40 велосипедів з електроприводами, в тому числі, в Одесі на Трасі здоров'я (включаючи, «Ланжерон», «Аркадію»). У найближчій перспективі такі патрулі з'являться в курортному селищі Затока Одеської області.

Піші патрулі будуть нести службу в місцях великого скупчення людей, в зеленій зоні. Автопатрулі з ними - на постійному зв'язку.

У перспективі в регіоні буде діяти 17 туристичних поліцейських станцій.

Як повідомляв УНІАН, в січні начальник регіонального главку Нацполіціі Дмитро Головін заявив, що в 2018 році в Одесі планують завершити впровадження туристичної поліції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости