Житомир.info | В які активи найвигідніше вкладати гроші в період кризи?

Глобальна економічна криза, що охопила всі держави нашої планети, вже два роки згадується як страшний сон. Переживши найсильнішу струс, економіка поступово повертається на докризовий рівень. Хоча процес відновлення досі триває навіть в таких гігантах економіки, як США і Європа.

Ушедший 2011 рік пройшов під знаком боргових проблем єврозони, які стали загрозою для існування євро як такого.

У нинішньому році інвесторів продовжує хвилювати боргова криза країн ЄС і очікуване всіма відновлення економік США і Китаю. На думку аналітиків HY Markets , Саме ці держави допоможуть відновити економіку інших країн світу. А невизначеність існування єврозони і євро як і раніше негативно впливають на світові ринки.


Але є і позитивні моменти, кажуть експерти в рубриці « Новини брокерів »Журналу« Біржовий лідер ». Курс основних світових валют EUR / USD за 3 місяці поточного року характеризується відносною стабільністю. Крім того, як і в 2011 році, вони міцно утримують лідируючу позицію в рейтингу торгових інструментів, а долар США по відношенню до інших основних валют навіть продовжує зміцнення своїх позицій. Така відносно стабільна ситуація обумовлена тим, що ринкові умови в світі до сих пір залишаються незмінними.

Слідом за EUR / USD 2-е і 3-е місця серед найбільш популярних активів займають дорогоцінні метали і нафту (В 2011 вони займали ті ж позиції). Але, на відміну від практично не мінливих цін на EUR / USD, ціна за унцію золота в нинішньому році схильна до значних коливань. Ціна золота виросла в лютому 2012 року до 270 доларів за унцію, досягнувши своєї максимальної позначки. І раптом на початку березня спостерігається різке збільшення продажів золота і, як наслідок, різке падіння його вартості. Незважаючи на це, експерти компанії HY Markets стверджують, що протягом усього 2012 року ціна на золото не тільки знову підніметься, але і як і раніше буде схильна до постійних коливань.

Нарешті, говорячи про "чорному золоті", слід зазначити лютневе збільшення вартості нафти марки WTI, пов'язане зі зниженням експорту нафти з Ірану. В результаті чого, за даними компанії HY Markets, в лютому цього року торгівля нафтою WTI була на низькому рівні. Але вже в березні вона стала більш інтенсивною, що пояснюється стабілізацією цін на нафту.

Новости